MILOJEVIĆ SE VRATIO U STILU: Zvezda pobedila Voždovac nakon drame u završnici!

Autor:

Sport

10.02.2024

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je savladala ekipu Voždovca sa 2:1 u 20. kolu Superlige Srbije.

MILOJEVIĆ SE VRATIO U STILU: Zvezda pobedila Voždovac nakon drame u završnici!

Foto: Starsport

FK CRVENA ZVEZDA - FK VOŽDOVAC 2:1 (2:0)

Sastavi: 

Crvena zvezda: Popović – Nikolić, Spajić, Dragović, Rodić (od 63. Radojević) – Mijailović, Kanga – Bukari, Šljivić (od 63. Ivanić), Olajinka (od 73. Lučić) – Ndiaje (od 85. Sremčević).

Voždovac: Katić – Flemings, Jocić (od 85. Pirigć), Krpić, Lukić, Matić, Mitrović (od 73. Antonijević), Nešković, Vujanović (od 65. Petrović), Đuričić, Đurđević.

Sudija: Jovan Šegrt.

Stadion: "Rajko Mitić".

Fudbaleri Crvene zvezde su na najbolji mogući način otvorili prolećni deo sezone i obeležili Milojevićev povratnički debi. Već u prvih 15 minuta crveno-beli su stekli
kapitalnu prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice.

Izvanredan pogodak Milojevićevog vojnika Milana Rodića usledio je već u devetom minutu. Levi bek zvezde je dočekao jedan odbitak na ivici šesnaesterca i odličnim poluvolej udarcem smestio loptu u malu mrežu golmana Katića. Samo sedam minuta kasnije na semaforu je pisalo već 2:0.

 

 


Olajinka, koji je tokom celog prvog poluvremena pravio najviše problema odbrani "zmajeva", je takođe dočekao jednu odbijenu loptu, a potom se odlično snašao i pogodio mrežu u slično mesto kao i Rodić.

Crveno-beli su nastavili da pritiskaju, ali treba napomenuti da rano primljeni pogoci nisu uopšte uzdrmali Voždovčane koji su se i dalje trudili da igraju svoju igru i imali šanse pred golom Popovića, ali im je nedostajala završnica. Olajinka je do kraja poluvremena, koje su takođe obeležile delije sa čak pet koreografija na severnoj tribini pogodio okvir gola, a ni Bukari nije uspeo da iskoristi dve dobre šanse, pa se na pauzu otišlo sa prednošću domaćina od 2:0.

Republika

Foto: Starsport

Jovan Šljivić

Drugo poluvreme proteklo je nešto "tiše". Spajić je propustio priliku na startu, da bi nakon toga Zvezda čuvala loptu i održavala prednost - tipično "Milojevićski". Prvi sledeći
put navijači su se uzbudili kada se na teren posle dugo vremena vratio Mirko Ivanić koji je poslednji meč odigrao još u Bernu u novembru.

Ništa nije mirisalo na neizvesnost, kada je usledio šou na Marakani. Samo šest minuta nakon što je poništen pogodak Endiajea zbog prekršaja nad Katićem, Voždovac je smanjio na 2:1. Strelac je bio Nešković, ponajbolji pojedinac u redovima gostiju. Ipak, crveno-beli su priveli meč uspešno na kraju, čime je Milojevićev debi prošao uspešno.

Zvezda je nakon ove pobede na saldu od 49 bodova i i dalje ima jedan manje od vodećeg Partizana koji je danas ranije slavio u Ivanjici, dok Voždovac ostaje na sedmom mestu sa
28 bodova.

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Igraće se tri minuta nadoknade. Toliko je ostalo crveno-belima koji imaju slobodan udarac da izdrže.

 

 

86. minut - GOL za goste! Mihajlo Nešković je konačno uspeo da smesti loptu u Popovićevu mrežu nakon što se lopta posle njegovog šuta odbila o Dragovića i prevarila Zvezdinog čuvara mreže. Imaćemo neočekivano neizvesnu završnicu.

85. minut - Evo i debija Uroša Sremčevića u dresu Crvene zvezde. Zamenio je Šerifa Endiajea.

78. minut - Gol za Zvezdu - 3:0! Ipak ne! Jovan Šegrt je promenio odluku nakon gledanja VAR tehnologije i dosudio prekršaj Endiajea. Senegalac je neposredno pre nego što je postigao pogodak napravio faul nad golmanom Voždovca, zbog čega su žestoko protestvovali gosti, pre svih Lukić koji je i opomenut javno.

73. minut - Olajinka je pružio odličan meč, uprkos onom promašaju i završio je učešće, a zamenio ga je Lučić.

71. minut - Umalo nemile scene. Popović je dobio udarac u glavu, čini se od saigrača Radojevića nehotice, te se u prvi mah učinilo da se onesvestio, međutim, ubrzo je sve prošlo i golman crveno-belih se podigao.

 

 

67. minut - Ogroman promašaj Olajinke. Ostao je potpuno usamljen nakon dodavanja Bukarija, ali se propisno osramotio i ostao na jednom pogotku. Gelor Kanga je dobio žuti karton u istom minutu.

65. minut - Prva izmena kod "zmajeva". Bogdan Petrović je na terenu, zamenio je Vujanovića. 

63. minut - Evo izmena u Milojevićevom timu. Vratio se Mirko Ivanić na teren posle dužeg vremena! Zamenio je Jovana Šljivića. Nije ga bilo na terenu još od onog duela u Bernu. Takođe, Milan Rodić je završio učešće na svom debiju kog je ukrasio pogotkom, a umesto njega je ušao mladi Viktor Radojević.

60. minut - Utihnula su dešavanja na terenu, smenjuju se posedi obe ekipe.

53. minut - Takođe, navijači Crvene zvezde obeležili su dosadašnji tok meča koreografijama kojih je bilo čak pet u prvom poluvremenu, a trenutno je i vatromet iznad stadiona "Rajko Mitić".

51. minut - Kanga je centrirao, Bukari u poslednjem momentu stigao do lopte i vratio je do Spajića, a štoper Zvezde je poslao malo preko gola.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44. minut - Voždovac je ponovo mogao do pogotka, međutim Jocića je lopta iznenadila, te nije uspeo bolje da je zahvati i smesti u mrežu nakon centaršuta.

42. minut - Svega minut nakon najopasnijeg pokušaja "zmajeva", ponovo Piter Olajinka. Bukari je centrirao na drugu stativu za saigrača koji je uhvatio volej, ali je Katić bukvalno na gol-liniji sprečio pogodak i poslao loptu u korner.

41. minut - Nimalo naivan pokušaj Neškovića završio je izuzetno blizu gola Popovića. Golman Zvezde je slabo ispucao loptu, ona je završila kod napadača Voždovca koji je "opalio" sa 20 metara i umalo postigao evrogol.

39. minut - Bez mnogo dešavanja u ovom periodu igre. Voždovac se ne predaje i i dalje insistira na svojoj igri, te pokušava da pronađe put do gola domaćih.

Republika

Foto: Starsport

Osman Bukari i Nikola Đuričić

34. minut - Izvrsni driblinzi Osmana Bukarija! Izbacio je dvojicu sa dva prelepa lažnjaka i inicirao kontru domaćina, ostavio loptu za Šljivića, ali je mladi napadač loše primio loptu. Nedugo potom Ganjanin se ponovo našao u prilici, hvatao je atraktivne "makazice" i on, ali je, kao Olajinka za malo bio neprecizan.

31. minut - Stativa! Olajinka kao da igra na baterije. Endiaje je prošao i poslao loptu na suprotnu stranu, brzonogi krilni napadač Zvezde je prihvatio, dao sebi dobar for, međutim, bio zamalo naprecizan pošto je pogodio okvir gola.

28. minut - Umalo evrogol Olajinke. Odličan napad započeo je pasom u prostor Endiajea za Bukarija, brzonogom Ganjaninu je u poslednji mah istrčao golman Voždovca i primorao ga da centrira, da bi pomenuti Nigerijac uhvatio "makazice" koje su, ipak otišle malo iznad gola gostiju.

22. minut - Zvezda suvereno kontroliše dešavanja i drži loptu u svom posedu. Bio je to početak iz snova za crveno-bele koji će sada imati mnogo lakši posao u nastavku.

16. minut - 2:0! Još jedan pogodak! Kakav način da se otvori prolećni deo sezone, crveno-beli vode sa 2:0 posle 15 minuta nakon gola Pitera Olajinke. Nigerijac se odlično snašao nakon odbitka i poslao još jedan precizan udarac u malu mrežu gola "zmajeva".

 

 

9. minut - GOL! Kakav pogodak Milana Rodića! "Poklopio" je loptu levom nogom iskosa i precizno pogodio malu mrežu gola Katića. Odlično je počeo trenerski debi Milojevića za crveno-bele.

6. minut - Evo i prve javne opomene. Mitrović je dobio žuti karton nakon izuzetno neopreznog starta na Nikoliću.

3. minut - Prvi posao za medicinske timove - Nešković sa jedne i Nikolić sa druge strane završili su na zemlji nakon sudara glavama.

2. minut - Voždovac je prvi zapretio preko Neškovića koji je šutirao malo pored leve stative gola Glazera.

POČELA JE UTAKMICA

 

 

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Voždovac u okviru 20. kola Superlige Srbije od 16.30 časova. 

Ovo će biti prva zvanična utakmica Vladana Milojevića u svom drugom vođenju kluba sa Marakane, tako da treba očekivati da delije spreme poseban doček najuspešnijem stručnjaku crveno-belih u ovom veku. 

Novi-stari stručnjak Zvezde najavio je susret sa Voždovcem. 

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Vladan Milojević

- Željno iščekujemo nastavak prvenstva, da pokažemo kvalitet i upustimo se u tešku borbu do kraja šampionata. Očekuju nas zahtevni mečevi odmah na početku, nijedna utakmica nije laka, ali sam optimista. U goste nam dolazi neugodna ekipa. Uz večitog rivala to je tim koji najmanje 'leži' Crvenoj zvezdi. Dva puta su nas pobedili na 'krovu', pre dve godine i sada u aktuelnoj sezoni. Bez obzira na promenu trenera, Voždovac u kontinuitetu ima izgrađen stil i filozofiju igre. Mladi igrači su sposobni i znaju da igraju, uz to su motivisani i puni elana. Očekuje nas dobra i teška utakmica - rekao je Milojević. 

U prvom delu sezone, Voždovac je u 5. kolu Superlige Srbije uspeo da savlada Zvezdu sa 3:2, a u jednom momentu je vodio sa velikih 3:0 golovima Burmaza, Neškovića i Teodorovića.

Zvezda je obezbedila besplatan ulaz na ovu utakmicu i otvorila kapije stadiona "Rajko Mitić" za sve, tako da će "zmajevi" dobiti vatren doček. 

Utakmica je na programu na kanalu Arena Sport Premium 1. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading