ZVEZDIN FUDBALER PRED SUDOM U LOZANI: TRAŽI PRAVDU! Žalio se zbog milionske kazne!

Autor: M. M.

Sport

05.03.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za internacionalca iz Gane.

ZVEZDIN FUDBALER PRED SUDOM U LOZANI: TRAŽI PRAVDU! Žalio se zbog milionske kazne!

Foto: Starsport

Vladimir Lučić, Edmund Ado, Gelor Kanga i Lazar Nikolić

U oktobru je kao bomba odjeknula vest da je FIFA u sporu Šerifa iz Tiraspolja i Edmunda Ada presudila u korist moldavskog kluba.

Fudbaleru je naloženo da na račun bivšeg tima isplati 1.224.693 evra, pa je internacionalac iz Gane potražio pravdu pred višim instancama. Stoga, konačan epilog spora dobiće pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, a na saslušanju koje je zakazano za 28. maj će se suočiti Šerif, Spartak iz Subotice i Edmund Ado.

Inače Ado je na sever Srbije stigao 20. januara 2023. godine i nakon polusezone prešao je u Crvenu zvezdu za 400.000 evra. U redovima crveno-belih se nije izborio za šansu, te je sa Marakane zimus prosleđen na pozajmicu u Radnički iz Niša.

FIFA je u odluci na koju je usledila žalba presudila sledeće:

- Edmund Ado u obavezi da plati 1.224.693 evra kao naknadu za kršenje ugovora bez opravdanog razloga, dok Spartak snosi solidarnu odgovornost za isplatu (odnosno ima moralnu odgovornost s obzirom na to da je igrač po kršenju ugovora iz moldavskog tima stigao upravo u redove superligaša) - stoiji u obrazloženju svetske kuće fudbala.

Ado je ove sezone odigrao tri meča za niški Radnički u Superligi Srbije, a prethodno u Crvenoj zvezdi nije uspeo da upiše debi u zvaničkim mečevima. Ima 23 godine i igrao je još za slovačku Senicu (53 meča), koja mu je bila prvi evropski klub posle otadžbine Gane. Za nacionalni tim svoje zemlje skupio je 11 mečeva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading