SADA JE I ZVANIČNO! UEFA POTVRDILA kako će IZGLEDATI novi sistem takmičenja u Ligi šampiona! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.03.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska elita od jeseni u novom ruhu.

SADA JE I ZVANIČNO! UEFA POTVRDILA kako će IZGLEDATI novi sistem takmičenja u Ligi šampiona! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Žreb Lige Šampiona

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je promenu formata svojih klupskih takmičenja – Lige šampona, Lige Evrope i Lige konferencija od sezone 2024/2025.

Grupna faza sva tri takmičenja će imati po 36 učesnika, a novi format će doneti čak 100 utakmica više samo u elitnom rangu Lige šampiona.

Po novom formatu svaki tim će igrati osam utakmica u novoj ligaškoj fazi, ali ne sa četiri kod kuće i u gostima, već sa osam različitih timova.

Protivnici će biti birani na osnovu četiri jakosna "šešira", a svaki tim će dobiti po dva rivala iz svakog od njih i sa jednim igrati kod kuće, a drugim u gostima.

U video prilogu UEFA možete da se uverite kako će izgledati takmičenje Lige šampiona u narednoj sezoni.

Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan u subotu, 9. marta, od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić" igraju 172. Večiti derbi, u kome je ulog "titula", budući da samo najtrofejniji srpski klubovi vode bitku oko prvog mesta i plasmana u najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje.

Crno-beli na Marakanu dolaze sa bodom prednosti i liderskom pozicijom, dok su izabranici Vladana Milojevića pod imperativom pobede u predstojećoj utakmici, kako bi se posle dužeg vremena vratili na čelo tabele i nastavili put ka odbrani šampionske titule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading