STRAHINJA ERAKOVIĆ IZNENADIO: Svesno sam izabrao Zenit umesto Lige šampiona sa Zvezdom!

Autor: M. M.

Sport

01.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativni štoper govorio je za ruske medije.

STRAHINJA ERAKOVIĆ IZNENADIO: Svesno sam izabrao Zenit umesto Lige šampiona sa Zvezdom!

Foto: Starsport

Strahinja Eraković (23), srpski reprezentativni štoper, govorio je za ruske medije o njegovom transferu u Zenit iz Crvene zvezde.

On je otkrio zašto je potpisao za klub iz Sankt Peterburga.

- Znao sam da će Crvena zvezda igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, ali sam svesno izabrao Zenit. Planiram da igram fudbal još 15 godina i verujem da ću za to vreme igrati u Ligi šampiona, čak i sa Zenitom - kaže Eraković.

Momak iz Batajnice odbacuje tvrdnje da je bio nadomak transfera u moskovski Spartak.

- To je apsolutno netačno! Razgovori sa Spartakom nisu ušli u o ozbiljniju fazu. Odmah sam znao da je Zenit najbolja opcija za mene, želeo sam da dođem u ovaj klub. Čim sam dobio ponudu, odmah sam pristao na prelazak - tvrdi Strahinja, a priznaje da mu je najveći idol bivši defanzivac Spartaka:

- Da, zaista, moj omiljeni fudbaler je Nemanja Vidić. Za mene je on legenda našeg fudbala, verovatno najbolji centralni bek. Još imam vremena da dostignem njegov nivo i daću sve od sebe da to postignem. Inače, uvek sam pomno pratio od stranih igrača Virdžila Van Dajka i Serhija Ramosa.

Izneo je Eraković utiske o Rusiji.

- Bez sumnje, ova naša Gasprom arena je fantastičan stadion, ne mogu da prestanem da mu se divim. Glavni problem kod nas u Srbiji je nedostatak dobrih stadiona. Mnogi timovi nemaju mogućnost da održavaju terene u dobrom stanju u bilo koje doba godine. Na primer, kada pada sneg ili kiša, moramo da igramo u teškim uslovima. Ali generalno navikli smo se na to. Ovde je liga u Rusiji toliko teška i kvalitetna da morate da žvaćete bodove. Nažalost, bilo je mečeva kada smo gubili koncentraciju i primali golove u poslednjim minutima. Znam da uz sve pehove iz prvog dela sezone možemo da osvojimo šampionat - rekao je Eraković.

On je bio deo Srbije na Mundijalu u Kataru, alinije zaigrao ni minut.

- U svakom slučaju, bilo je to sjajno iskustvo. Imam najlepše utiske za tih mesec dana koje sam proveo u reprezentaciji. Samo je šteta što rezultat Srbije nije bio onakav kakav je mogao da bude. Izgubili smo odlučujuću utakmicu protiv Švajcarske, nismo izdržali pritisak.Istovremeno, i dalje mislim da su naši igrači bili bolji. Imamo mlad tim, nadam se da će biti bolje u budućnosti. Što se tiče Dragana Stojkovića, on je legenda našeg fudbala, igrač svetske klase, iako ga mnogo bolje poznajem kao trenera. Igrači su veoma zadovoljni što rade sa njim, a naravno i ja sam - zaključio je srpski internacionalac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading