SAN KRAGUJEVČANA JE RADNIČKI U EVROPI! Konatar: Perović među najboljim u Srbiji!

Autor: M. M.

Sport

04.03.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor kluba sa "Čika Dače" o ambicijama!

SAN KRAGUJEVČANA JE RADNIČKI U EVROPI! Konatar: Perović među najboljim u Srbiji!

Foto: FK Radnički 1923

Radnički je simbol grada i san svih Kragujevčana je da ostvarimo plasman u Evropu, izjavio je generalni direktor kluba Igor Konatar.

Kragujevčani ovog proleća "pišu najsvetlije stranice istorije" koja traje 101 godinu, peti su u Superligi, nemaju poraz predvođeni odličnim trenerom Feđom Dudićem, bez obzira na skroman budžet, bez ijednog državnog sponzora i jedini su bez reflektora.

Preporod Kragujevčana poklopio se sa dolaskom Konatara početkom prošle godine.

Mladi i uspešni privrednik iz Kragujevca prihvatio je i rešio da deo svog vremena, znanja i kapitala posveti klubu u kome je proveo mladost.

Foto: FK Radnički 1923

Konatar i sudija Jelena Cvetković

Nije ostavio veliki trag kao fudbaler, zato i ima veliki motiv da se ostvari kao rukovodilac iza koga će ostati rezultati i dela.

- Iz svoje firme koja se bavi investicijama u Radnički sam preneo domaćinsko poslovanje, ubedio kolege privrednike da sponzorskim ugovorima pomognu jednom od najvećih simbola grada. Da meni kao rukovodiocu pomognu da stabilizujem klub na svim poljima i što lakše uđemo u trku sa mnogo finansijski jačim klubovima za mesto na tabeli koje definitivno četvrti grad u Srbiji i zaslužuje, gornji dom i san svih Kragujevčana - borbu za Evropu - kaže Konatar.

Kada sam preuzeo rukovođenje klubom, preuzeo sam i preveliku obavezu i odgovornost, naglasio je on.

- Svestan veličine kluba koji ću voditi i koji će predstavljati grad širom Srbije, regiona i Evrope, a znajući sebe, znao sam da ću postaviti sebi velike ciljeve, samim tim i zadatke. Naređenje, izvršenje i analiza je jedan od osnovnih postulata u biznisu. Seo sam, napravio plan i program, podelio zadatke sebi i drugima i krenuli smo u ozbiljan rad, a danas već imamo šta da analiziramo - otkrio je Konatar, pa dodao:

- Totalno sam odvojio ekonomiju koju ja isključivo vodim, od sportskog dela koji sam u potpunosti prepustio sportskom direktoru Slavku Peroviću od koga sam zahtevao samo par stvari - visoke ambicije, napadački fudbal, i da sve poštujemo a nikoga da se ne plašimo.

Upravo je odluka da tako važan zadatak poveri Peroviću prema mnogim mišljenjima bila izuzetno hrabra.

Foto: FK Radnički 1923

Konatar i Perović

- Perović je neko kod koga sam prepoznao strašan potencijal pre par godina kada sam i predložio kolegama iz Skupštine kluba da ga imenujemo na do tada nepostojeću funkciju - sportskog direktora. Momak koji je veliki radnik, posvećen poslu koji obožava, neko ko oseća i zna fudbal teško može da ne napravi dobre rezultate. Sa skromnim budžetom za igrački kadar bez velikog prava na kiks, prve sezone ulazak u Superligu, naredna jedva opstanak, prošla igra u plej-ofu, a ova tekuća - šta da kažem, samo da nastavimo ovako. Slavko Perović je, garantujem, danas jedan od najboljih sportskih radnika u Srbiji - zaključio je Konatar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading