GAZDA NAPOLIJA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Fudbal je porobljen, a SUDIJE SU RAK!

Autor: M. M.

Sport

29.02.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aurelio de Laurentis ima šta da kaže.

GAZDA NAPOLIJA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Fudbal je porobljen, a SUDIJE SU RAK!

Foto: Nebojša Mandić

Aurelio de Laurentis, predsednik i vlasnik Napolija, poznat je po tome što lako plane, a kao i obično govorio je bez dlake na jeziku na samitu Fajnenšl Tajmsa i nikoga nije poštedeo.

Na udaru kontroverznog filmskog magnata našli su se sudije, agenti, fudbal kao igra.

- Fudbal je industrija, koju su porobile neke institucije, ograničile su njegov razvoj. Fudbal se tamo našao u dugovima, rob je i bolestan je zato što je njegova ekomonija bolesna. Klubovi koji nemaju ekononski kapacitet se takmiče, to znači da postojeća takmičenja ne nude dovoljan prihod, uprkos brojkama koje UEFA iznosi. Ovakav fudbal nije održiv, previše se igra. A, kada previše igrate, na kraju naduvavate interesovanje javnosti - rekao je Aurelio de Laurentis, a potom udario i na sudije i agente:

- Oni su fudbalski rak! Sudije treba da vode dijalog sa klubovima, da budu saradnici.

De Laurentis ima recept za pomoć fudbalu.

- Mora da bude besplatan za sve. Ako želite da povratite publiku, prenosi moraju biti besplatni i ići na televiziji. A, vi kao preduzetnik morate da budete taj koji zna kako da stekne ogroman publicitet. Važno je kako i koliko poznaješ fudbal. Nije moguće da me slika u Formuli 1 navede skoro da pomislim da sam na sedištu vozača, to nije slučaj u fudbalu. Voleo bih da biram šta gledam, a uvek kažem da je pravi primer kako se prenosi utakmica finale Svetskog prvenstva između Argentine i Francuske. Fudbal je, takođe, ostario kao igra. Treba sesti za sto, pre toga razmišljati. Sve ovo je veliki cirkus u kome ne možete da se pobunite - rekao je Italijan.

A o evropskog Superligi kaže sledeće:

- Biću za Superligu samo ako bude demokratska, ako se u nju bude ulazilo po zaslugama, a ne po pedigreu. Obećali su da će biti u funkciji od 2025. godine. Ko poživi – videće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading