JOVANOVIĆ NIJE POGREŠIO! ENDIAJE JE ČEKAO NAJMANJI KONTAKT DA PADNE! BIVŠI SUDIJA: Partizan oštećen, kod Zvezde NIJE BAŠ sve čisto!

Autor:

Sport

25.02.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Postaje mi mučno šta sve sviraju."

JOVANOVIĆ NIJE POGREŠIO! ENDIAJE JE ČEKAO NAJMANJI KONTAKT DA PADNE! BIVŠI SUDIJA: Partizan oštećen, kod Zvezde NIJE BAŠ sve čisto!

Foto: Starsport

FK Partizan pobedio Radnik u 23. kolu Superlige Srbije

U 23. kolu Superlige Srbije, Partizan je ostvario pobedu nad surduličkim Radnikom rezultatom 2:1. Ovu utakmicu je obeležilo nekoliko diskutabilnih situacija, među kojima se ističe odluka glavnog sudije Milana Milanovića da dosudi penal za Surduličane u 59. minutu. Ipak, zahvaljujući iskusnom Srđanu Jovanoviću iz VAR sobe, odluka je poništena nakon pregleda snimka.

Reakcija Crvene zvezde i Rake Đurovića

Nakon sporne odluke glavnog sudije, Crvena zvezda se oglasila povodom situacije, zatraživši da se najbolji srpski arbitar Jovanović udalji iz domaćeg fudbala.

Bivši sudija Raka Đurović je prokomentarisao ovu situaciju za "Maxbet", ističući da kontakt nije zabranjen u fudbalu, te da je odluka glavnog sudije bila preterana. Đurović je takođe skrenuo pažnju na očiglednu kompenzaciju kroz penal koji je nakon toga dosuđen za Radnik u nadoknadi vremena.

Republika

Foto: printscreen/youtube

Raka Đurović

Po meni ne. U fudbalu kontakt nije zabranjen, a pogotovo kada igrači grade poziciju. Kao i čovek kada menja naglo pravac onda pomera ruke. Možda su sudije toliko pod pritiskom jer više ne znaju šta rade. Mnogo greše, ne sme sudija da dosudi onakav penal u Surdulici. Dobro je što je u VAR sobi bio sudija Jovanović, koji ima integritet i autoritet, pa je odluka promenjena. Nije dobro da pogreši Milanović, koji je sudija iz samog vrha - rekao je Đurović i dodao za situaciju kod penala za Radnik:

- Postaje mi mučno šta sve sviraju. Igrač Radnika gura loptu i počinje da pada pre nego je bilo kontakta. Treba da pitamo sudiju iz VAR sobe zašto nije upozorio arbitra. Teško mi je da komentarišem ove slučajeve. Ovde nema ni P od penala. Bilo bi dobro da nam sudije puste da čujemo da li je bilo komunikacije iz VAR sobe. Verovatno je i Srđanu Jovanoviću dosadilo da stalno reaguje. Ovo je morao da se umeša sudija iz VAR sobe i signalizira da nema penala. Sudija Milanović će jednog dana da se pita zašto ne može da napreduje. Dosuđen je penal jer su poslednji minuti i 2:0, da se zadovolje sve strane - završio je o tom meču Đurović.


Sporni momenti na utakmici Crvena zvezda - Čukarički

U istom kolu, Crvena zvezda je pobedila Čukarički rezultatom 3:0. Sporni momenti su se desili prilikom dosuđenih penala za domaći tim, a Đurović je izneo svoje mišljenje o tim situacijama.

Bio je upućen centaršut sa strane. Napadač Zvezde je za delić sekunde bio brži i uputio udarac bez ikakvog ometanja. Posle toga je došlo do sudara gavama sa Tošićem. Uvek bih savetovao da se to ne sankcioniše prekršajem, jer je bila zadovoljena fudbalska pravda - rekao je za prvi penal, a potom se osvrnuo i na drugi:

- Igrači u Srbiji jedva čekaju i najmanji kontakt da padnu, zgadiće nam fudbal. Fudbaler Čukaričkog je zakasnio sa intervencijom i sapleo igrača Zvezde koji je odmah pao posle tog dodira. Defanzivac je dužan da vodi računa da ne dođe do takvog kontakta, jer će napadač odmah to da iskoristi da padne. Sudijska odluka je bila ispravna. Bojim se da nas takvi lagani kontakti vode u pogrešnom pravcu kada je fudbal u pitanju - zaključio je Đurović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
iskren

26.02.2024 17:54

BLJUVOTINE,ZVEZDAŠA.NEK GLEDAJU U SVOJE DVORIŠTE.AL TO JE TAKTIKA ČORAVOG ,BILMEZA A SAD TO PRIMENJUJE I TEZGA.DALI JE MOGUĆE DA OVAKI BILMEZI VODE DVA NAŠA NAJVEĆA KLUBA.DRŽAVO NEMEŠAJ SE .VUČIĆU VODI POLITIKU A NE ZVEZDU