HRVAT MENJA SRBINA: Janković dobio naslednika na selektorskoj funkciji!

Autor: P. Z.

Sport

25.02.2024

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kinezi doneli važnu odluku.

HRVAT MENJA SRBINA: Janković dobio naslednika na selektorskoj funkciji!

Foto: www.profimedia.rs

Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Kine, Srbin Aleksandar Janković, dobio je naslednika na toj funkciji.

Novi selektor Kine je 69-godišnji hrvatski stručnjak Branko Ivanković.

- U sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine Fudbalski savez je posle procene stručnjaka odlučio da angažuje Ivankovića za novog selektora reprezentacije - navedeno je u saopštenju Fudbalskog saveza Kine.

Ivanković će na klupi Kine debitovati već u martu, kada njegove buduće izabranike čeka utakmica protiv Singapura u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Kinezi i Singapurci će tada u samo nekoliko dana odigrati dva međusobna duela.

Inače, hrvatski trener je već ranije radio u Kini, gde je vodio ekipu Šandonga, sa kojom je bio šampion države 2010. godine.

Podsetimo, reprezentacija Kine nije uspela da prođe u nokaut fazu na nedavno završenom Azijskom kupu nacija, posle čega je i došlo do rastanka Jankovića sa tamošnjim fudbalskim savezom.

Na istom takmičenju, koje je osvojio Katar, nije se proslavio ni Ivanković. Hrvat, baš kao i Janković, nije prošao grupu, a sedeo je na klupi fudbalske reprezentacije Omana.

Prethodno, Branko Ivanković je bio i selektor Irana, a vodio je i mnogobrojne klubove, između ostalih zagrebački Dinamo, Rijeku i nemački Hanover.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading