ŠOK! Bivši fudbaler osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU!

Autor:

Sport

23.02.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drakonska kazna zbog nameštanja.

ŠOK! Bivši fudbaler osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU!

Foto: printscreen twitter

Nekadašnji fudbaler Evetona i selektor fudbalske reprezentacije Kine  Li Taj osuđen je na doživotnu robiju nakon što je priznao da je davao mito i nameštao utakmice.

Kineski javni tužilac optužio je Lija da je primio i nudio mito tokom njihovog obračuna sa korupcijom u fudbalu, kao i da je pomenuti bivši fudbaler najviše podmićivao dok je bio selektor Kine od 2019. do 2021. godine.

 

 

Li je priznao da je platio oko 400.000 evra u gotovini kako bio postao selektor kineske reprezentacije, kao i da je učestvovao u nameštanju dok je bio trener Hebeja i Vuhana.

Veoma mi je žao. Trebalo je da držim glavu oborenu i da sledim pravi put. Bilo je određenih stvari koje su u to vreme bile uobičajena praksa u fudbalu. Dobijanje 'uspeha' na takve neprikladne načine, zapravo me je činilo sve nestrpljivijim i željnim brzih rezultata. Da bih postigao dobar učinak, pribegao sam uticaju na sudije, podmićivanju protivničkih igrača i trenera, ponekad preko klubova koji se bave drugim klubovima. Ovo ponašanje postaje navika, i na kraju postoji čak i mala zavisnost od ovih praksi - rekao je Li.

Za Everton Li je igrao  od 2002. do 2006. godine i nastupio je na 33 utakmice. Potom je prešao u Šefild, nije igrao, da bi se vratio u domovinu.

Što se trenerskog angažmana tiče, bio je pomoćnik u Gvanžuu, a bio je trener i u Hebeju, kao i asistent i glavni trener fudbalske reprezentacije Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading