JOVANOVIĆ "POGURAO" PSV DO REMIJA: Inter slavi Arnautovića i ide u Madrid sa golom prednosti!

Autor:

Sport

20.02.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena su još dva duela osmine finala Lige šampiona. Fudbaleri Intera savladali su ekipu Atletiko Madrida minimalnim rezultatom 1:0, dok se Borusija iz Dortmunda "provukla" u Ajndhovenu remiziravši sa PSV 1:1.

JOVANOVIĆ "POGURAO" PSV DO REMIJA: Inter slavi Arnautovića i ide u Madrid sa golom prednosti!

Foto: Tanjug

Inter - Atletiko Madrid 1:0

'79 Arnautović

PSV - Dortmund 1:1

'56 De Jong       '24 Malen 

 

Nije nimalo lako bilo "milionerima" da izvojevaju nerešen rezultat protiv raspoloženih domaćina koji su imali sve - osim završnice. Tako se u nekoliko navrata obrukao veznjak PSV-a Tilman koji je promašio dve stopostotne prilike. Ubrzo je usledila kazna za sve promašeno i to od bivšeg igrača - Donijela Malena. Holanđanin je, pogodivši same rašlje iskosa, postigao izvanredan gol koji nije želeo da proslavi. Bakajoko je ponovo propustio veliku šansu za domaću ekipu koja je na pauzu otišla sa golom minusa.

Republika

Foto: Tanjug

PSV - Borusija

Ipak, ubrzo se to promenilo u drugom poluvremenu. Srđan Jovanović je u 56. minutu dosudio penal za PSV koji je u pogodak pretvorio Luk De Jong, a sa kojim Humels nije mogao da se pomiri do kraja meča. Nastavak utakmice protekao je u znaku domaćeg tima. Nije Borusija uspevala da uspostavi svoj ritam, ali je ovog puta to i nije preterano koštalo, pošto će u revanšu na "Vestfalenu" moći da popravi utisak.

Dok je u Ajndhovenu "gorelo", u Milanu je bilo baš onako kako se i očekivalo - tvrdo i "Simeonovski". Temperamentni stručnjak je poslao ekipu sa istom namerom kao i uvek, a to je da ne prime gol. Na drugoj strani, ni Inter nije uspevao da prebrodi tremu pred svojim navijačima sve do poslednjih 10 minuta prvog dela. Tada se u dve izvanredne šanse našao Lautaro Martinez, kada je prvo pokušao glavom, a potom se i propisno obrukao pri situaciji 1 na 1 uspevši da pogodi protivničkog defanzivca.

Republika

Foto: Tanjug

Inter - Atletiko Madrid

Oblak je bio na visini zadatka tokom celog prvog poluvremena, a da ostane tako u nastavku pobrinuo se Marko Arnautović, barem na kratko. Austrijanac je zamenio Tirama na pauzi, a onda je pri prvom kontaktu sa loptom propustio veliku šansu, da bi nedugo potom sa svega pet metara uspeo da je prebaci preko gola. Međutim, sve mu se vratilo 11 minuta pre kraja meča. Izuzetno jeftina greška na sredini terena koštala je Simeonov tim u situaciji kada čak ni svemogući Oblak nije mogao da ih spasi, pošto je na promašaj Lautara natrčao Arnautović i konačno probio bedem ispred gola gostiju za veliku radost na "Đuzepe Meaci".

Revanš mečevi ovih parova na programu su 13. marta.

KRAJ MEČEVA

 

 

90. minut - Veliku grešku napravio je Zomer, ali Morata nije uspeo da se snađe i adekvatno primiri loptu, te je upropastio jednu od poslednjih prilika za Atletiko.

86. minut - Fratezi je dobio žuti karton sasvim opravdano zaustavivši prekršajem kontru Atletika.

84. minut - Koliko će samo šansi još propustiti PSV. Pepi i Bakajoko su čekali loptu u šesnaestercu Borusije, ali je ona došla do Humelsa od kog se odbila u ruke Mejeru!

81. minut - Lino umalo da uzvrati instant! Šutirao je Brazilac sa velike udaljenosti i promašio za "dlaku"!

79. minut - GOL JE KONAČNO ZA INTER! MARKO ARNAUTOVIĆ! Kakva užasna greška na sredini terena je koštala Atletiko. Oduzeo im je loptu Lautaro, izašao sam pred Oblaka, ali ni neverovatna odbrana Slovenca nije ovog puta bila dovoljna, pošto je na odbitak natrčao Arnautović i "spakovao" loptu u mrežu.

 

 

77. minut - Ponovo Inter kreće da igra fudbal pred kraj poluvremena. Odlično je centrirao Čalhanoglu, glavom šutirao Martinez, ali potrebno je više od toga da se savlada Oblak.

75. minut - Ponovo bolja završnica košta PSV pogotka. Dobri driblinzi Bakajoka su "propali" jer je loše šutirao.

71. minut - Fenomenalnu priliku propustio je Tilman još jednom, a Benitez je samo nekoliko trenutaka pre toga sjajno reagovao i sprečio lukav pogodak gostiju iz slobodnog udarca.

62. minut - Kakav promašaj Arnautovića - neverovatno! Ovo treba umeti! Perfektno dodavanje poslao mu je Martinez, a sa pet metara je Austrijanac uspeo da prebaci gol. Nesvakidašnje. Na drugom meču je Saibari poslao "raketu" ka golu Mejera koja je prozujala tik preko prečke.

59. minut - Malen je još jednom bio u odličnoj prilici. Iskontrolisao je tešku loptu koju je dobio od Rojsa, ali je njegov udarac zaustavio golman PSV-a.

56. minut - Gol je! Luk de Jong sa bele tačke poravnava rezultat!

 

54. minut - Jovanović kaže PENAL ZA PSV! Humels je neoprezno startovao nad Tilmanom, čeka se odluka VAR sobe. Potvrđen je jedanaesterac!

53. minut - Žuti karton dobio je Ermoso zbog izuzetno neopreznog gaženja Barele.

49. minut - Kakva šansa za Arnautovića pri prvom kontaktu sa loptom! Centirirao je Di Marko, a Austrijanac atraktivno za malo promašio. U istom minutu je Tilman još jednom pripretio, ali je loptu pri šutu neko od igrača Borusije skrenuo u korner.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Jovanović još jednom morao javno da opominje. Ovog puta je Šloterbek "požuteo". Srpski arbitar je podelio tri kartona u prvom poluvremenu i deluje da ima "pune ruke" posla.

43. minut - Evo još jedne odlične prilike za Inter. Tiram je šutirao snažno po zemlji sa ivice šesnaesterca, ali je Oblak bio spreman da zaustavi to.

Republika

Foto: Tanjug

PSV - Dortmund

42. minut - Srđan Jovanović primoran da pokaže prvi žuti karton fudbaleru Borusije. Matsen je ispao, pa je morao da ruši Bakajoka.

38. minut - Neverovatan promašaj Lautara Martineza! Kako traljava završnica Argentinca koji je upropastio najbolju šansu na meču. Dobio je loptu na penalu i ostao usamljen, ali je pogodio odbrambenog igrača Atletika.

37. minut - Evo konačno uzbuđenja i prvog šuta u okvir gola na "Đuzepe Meaci". Barela je centrirao, Martinez šutirao glavom, ali je spremno to dočekao Oblak.

37. minut - Šansu za šansom nastavlja da propušta domaći tim u Ajndhovenu. Saibari je poslao odličan centaršut, Bakajoko je ostao usamljen na pet metara od gola, ali je morao mnogo bolje da zahvati loptu.

30. minut - Zapostavili smo meč Intera i Atletika, ali potpuno opravdano. Neroazuri i Jorgandžije ne pružaju toliko kvalitetnu predstavu za sada. Ekipe se često smenjuju u posedu, uz dosta grešaka.

28. minut - Au, kako nastavlja da se bruka Tilman. Još jednom je promašio iz više nego odlične pozicije glavom nakon lopte sa strane. Baš ga neće danas, ali olakšavajuća okolnost je što je bio u ofsajdu.

 

 

24. minut - GOL JE! Dortmund vodi 1:0! Ipak je suđeno večeras Malenu da postigne gol protiv bivšeg kluba - i to kakav! Pravio niotkuda su Milioneri poveli, a sve zahvaljujući momentu inspiracije Holanđanina. Probio je pored dvojice i pogodio same rašlje iskosa. Sudeći po dosadašnjem toku meča čeka nas izuzetna utakmica.

22. minut - Evo prvog žutog kartona - dobio ga je Irving Lozano za neoprezan start nad Rojsom.

21. minut - Sjajna šansa za Dortmund - Rojs je centrirao, a Šloterbek propustio obećavajuću priliku.

16. minut - Najbolja šansa do sada! Tilman je ostao neometan ispred Mejera i promašio ceo okvir gola, kakva šteta! Kako se rasplamsala borba u Ajndhovenu!

15. minut - Evo i prvog udarca u okvir gola - Malen je umalo pogodio protiv bivšeg kluba. Izborio se odlično za šut, ali je njegov pokušaj zaustavio Benitez.

Republika

Foto: Tanjug

Inter - Atletiko

14. minut - Jedna izuzetno nezgodna situacija za Mejera koji je ipak uspeo da se snađe. Tilman je centrirao, a lopta se odbila u golmana Dortmunda, na sreću za njega, nije mu napravila previše problema.

12. minut - PSV za sada igra izvrsno protiv Dortmunda i obigrava oko gola Zomera, a Atletiko je imao prvu ozbiljniju priliku da u dva navrata dođe do prednosti preko Lina, ali je oba puta Brazilac bio neprecizan.

5. minut - Prve šanse na oba meča - Lozano je ozbiljno probio i izborio korner za PSV, dok je Lautaro kod Intera uprskao obećavajuć napad. POČELI SU MEČEVI

PRE MEČA

Pre meča obavljen je minut ćutanja u znak preminulog Andreasa Breme.

20:50 - Utakmice samo što nisu počele, a, podsetimo, revanš mečevi ovih parova na programu su 13. marta.

20:35 - Mečevi počinju za 25 minuta.

20:15 - Poznati su sastavi za večerašnje mečeve.

INTER (3-5-2): Zomer - Pavar, De Fraj, Bastoni - Darmjan, Barela, Čalhanoglu, Mkitarjan, Dimarko - Tiram, Martinez

ATL. MADRID (5-3-2): Oblak - Molina, Vitsel, Himenez, Ermoso, Lino - De Paul, Koke, Saul - Grizman, Ljorente

PSV (4-3-3): Benitez - Teze, Shauten, Boskalji, Dest - Tilman, Verman, Saibari - Bakajoko, De Jong, Lozano

DORTMUND (4-2-3-1): Kobel - Rjerson, Humels, Šloterbek, Matsen - Zabicer, Džan - Malen, Rojs, Sančo - Filkrug

UVOD:

Srpski sudija Srđan Jovanović dobio je novu veliku priliku da se vrati u Ligu šampiona i deliće pravdu na meču koji će u Ajndhovenu odigrati PSV i Borusija iz Dortmunda.

Ova dva tima sastaće se u okviru osmine finala Lige šampiona večeras od 21 čas, a Jovanoviću će pomagati Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok će ulogu četvrtog arbitra imati Novak Simović. Jovanović je ove sezone delio pravdu na samo jednoj utakmici Lige šampiona i to onoj između Uniona Berlina i Brage koju su gosti rešili u svoju korist rezultatom 2:3. Uz to, sudio je i meč Lige Evrope između Betisa i Glazgov Rendžersa u Ligi Evrope koji se završio istim rezultatom - 2:3 za goste.

Osim duela u Holandiji, jedan, u najavi, mnogo interesantniji susret biće odigran u Milanu.

Naime, koplja će na "Đuzepe Meaci" ukrstiti Inter i Atletiko Madrid. Neroazuri su ubedljivi lideri Serije A, ali Čolo Simeone svake godine iznenadi barem jednog "favorita", te nema sumnje da nas očekuje izuzetno uzbudljiv dvomeč na programu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading