MBAPE ĆE U REALU PRIMATI PET PUTA MANJU PLATU! Ipak, ovo je razlog ZAŠTO ide u Madrid!

Autor:

Sport

19.02.2024

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presedan u fudbalu.

MBAPE ĆE U REALU PRIMATI PET PUTA MANJU PLATU! Ipak, ovo je razlog ZAŠTO ide u Madrid!

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape

Kilijan Mbape potpisao petogodišnji ugovor sa Real Madridom

U neočekivanom obrtu događaja, Kilijan Mbape navodno je potpisao petogodišnji ugovor sa Real Madridom, kako je otkriveno ekskluzivnim izveštajem "Marke". Mlada fudbalska senzacija pridružiće se španskom gigantu kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa PSŽ-om. Iako je početni bonus koji mu se nudi nešto manji od ogromnih 130 miliona evra koje je Real Madrid prethodno predložio pre dve godine, Mbape će i dalje primiti impresivan bonus od oko 120 miliona evra. Osim toga, plata će mu biti u rasponu od 15-20 miliona eura neto po sezoni, što je daleko manje od 72 miliona eura koliko je imao u PSŽ-u. Međutim, prava preokret leži u "pravima na sliku", jer se navodno pribavio revolucionarni dogovor sa Real Madridom, koji mu daje 60% ovih prava, što je presedan u svetu fudbala.

Revolucionaran Presedan

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape


Otkriće o Mbapeovoj neviđenoj kontroli nad svojim pravima na sliku označava značajan preokret u dinamici fudbalskih ugovora. Ovaj potez, bez presedana u istoriji fudbala, pokazuje rastući uticaj i pregovaračku snagu vrhunskih igrača u pregovorima sa elitnim klubovima.

Neviđeni Put Mbapea

Počevši od dolaska u PSŽ 2018. za neverovatnih 180 miliona evra iz Monaka, Mbape je ostavio ogroman utisak tokom svog mandata u pariskom klubu. Sa impresivnim učinkom od 243 gola i 105 asistencija na 290 mečeva, Mbape je ostavio neizbrisiv trag u fudbalskom svetu. Njegov budući odlazak iz PSŽ-a nakon sedam godina označava kraj jedne ere i početak uzbudljivog novog poglavlja u njegovoj karijeri u Real Madridu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading