POSLE DŽAKE, JAVIO SE I ŠAĆIRI! Na sva USTA podržavaju NEZAVISNOST lažne države Kosovo!

Autor:

Sport

17.02.2024

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javnost se uzburkala.

POSLE DŽAKE, JAVIO SE I ŠAĆIRI! Na sva USTA podržavaju NEZAVISNOST lažne države Kosovo!

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri

Posle provokativnog poteza Granita Džake, koji je prvi čestitao jednostrano proglašeno otcepljenje Kosova i Metohije na svom "Instagram" profilu, još jedan fudbaler koji nastupa za Švajcarsku se pridružio provokaciji.

Đerdan Šaćiri je na svom storiju objavio fotografiju na kojoj drži zastavu sa polovinom u bojama Švajcarske, a drugom polovinom u bojama tzv. Kosova, uz komentar: "Srećan dan nezavisnosti!" Ovaj potez dodatno je podigao tenzije uoči gostovanja reprezentacije Švajcarske u Beogradu 12. oktobra, gde će se sastati sa srpskom selekcijom u okviru Lige nacija.

Republika

Foto: printscreen/instagram.com

Objava Đerdana Šarćirija

Nakon objave provokativne fotografije, društvene mreže su preplavljene reakcijama navijača i javnosti. Mnogi su osudili ovakvo ponašanje fudbalera, ističući da sportisti treba da budu uzdržani kada je u pitanju politika i da ne bi trebalo da se mešaju u osetljiva pitanja poput statusa Kosova i Metohije. Sa druge strane, pojedini pristalice nezavisnosti tzv. Kosova podržali su potez Šaćirija, ističući da je to pitanje slobode izražavanja.

Pitanje koje sada intrigira mnoge je da li će Džaka i Šaćiri putovati u Beograd za meč protiv Srbije. Očekuje se da ova situacija dodatno zakomplikuje već napetu atmosferu pred ovaj susret, posebno zbog prethodnih incidenata koji su obeležili mečeve između ove dve reprezentacije.

Možda se može očekivati i reakcija zvaničnika Fudbalskog saveza Srbije i Švajcarske, kao i UEFA-e, na ovaj potez fudbalera. S obzirom na istoriju tenzija između ove dve reprezentacije, pitanje je kako će nadležni organi reagovati na ove provokacije i da li će preduzeti neke mere kako bi se izbegli potencijalni incidenti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading