NOVA SKANDALČINA! MRZITELJ DŽAKA OPET PROVOCIRA SRBE! Da li je OVO uvertira za Ligu nacija?! (FOTO)

Autor:

Sport

17.02.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski reprezentativac ponovo je na tapetu imao Kosovo i Methohiju.

NOVA SKANDALČINA! MRZITELJ DŽAKA OPET PROVOCIRA SRBE! Da li je OVO uvertira za Ligu nacija?! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski svet ponovo je uzburkan nakon poslednje provokacije reprezentativca Švajcarske, Granita Džake. Ovaj kontroverzni fudbaler nije nepoznat srpskoj javnosti, a njegovi postupci i neprijateljsko ponašanje prema Srbiji i srpskim fudbalerima traju već nekoliko godina.

Najnovija provokacija dolazi u vidu Džakine čestitke povodom jednostrano proglašene otcepljenja Kosova i Metohije od Republike Srbije. Svojim rečima, on je čestitao ovaj "značajan dan".

- Čestitam vam ovaj značajan dan, istorijski i ponosni trenutak za sve. Neka ovo bude godina ispunjena mirom, napretkom i velikim koracima - napisao je Džaka. 

Republika

Foto: instagram.com

Džakina objava

Džakina istorija neprijateljskog ponašanja prema Srbiji započela je 2018. godine, kada je najavio da će igrati protiv Srbije na Svetskom prvenstvu noseći kopačke sa zastavom tzv. Kosova.

Ovo ponašanje dodatno je potpalilo tenzije između njega i srpskih fudbalera. Na terenu, Džaka nije pokazivao ni tr

unku poštovanja, slavivši golove pokazivanjem dvoglavog orla - simbola "velike Albanije". Takvo ponašanje nastavilo se i na prošlom Mundijalu, kada je nastavio sa provokacijama prema našim fudbalerima, ulazeći u otvorene sukobe s njima i čak se uhvatio za međunožje dok je gledao ka klupi naše reprezentacije. Ovaj kontroverzni fudbaler nije prezao ni od veličanja ozloglašenog komandanta OVK, oblačeći dres sa prezimenom Jašari.

Džakino ponašanje ostavlja gorak ukus u ustima ljubiteljima fudbala širom sveta, a naročito u Srbiji gde je njegovo neprijateljsko ponašanje naišlo na osudu i oštru reakciju. S obzirom na njegovo kontroverzno ponašanje, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati, posebno uoči predstojećeg duela između selekcija Švajcarske i Srbije u sklopu Lige nacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading