EVO ZAŠTO JE I DALJE ZVER: Otkriveno KAKO se HRANI Kristijano Ronaldo!

Autor:

Sport

16.02.2024

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuvar čuvenog Portugalca otkrio tajne.

EVO ZAŠTO JE I DALJE ZVER: Otkriveno KAKO se HRANI Kristijano Ronaldo!

Foto: Instagram Cristiano Ronaldo

Sa 39 godina, Kristijano Ronaldo i dalje ostaje sportska ikona za mlade fudbalere, održavajući svoju izuzetnu fizičku formu i pokazujući znakove usporavanja. Ključni faktor koji doprinosi njegovoj besprekornoj građi je njegov režim ishrane. Đorđo Barone, Ronalodov dugogodišnji kuvar, nedavno je otkrio tajne ishrane portugalske fudbalske zvezde.

Naglasak na prirodnim i organskim namirnicama

Barone je istakao da je Ronaldoova ishrana dostupna svima, jer se uglavnom sastoji od prirodnih i organskih namirnica, koje ne moraju biti skupe. Ronaldov jelovnik uglavnom sadrži visokokvalitetne izvore proteina poput pilećeg mesa, ribe, školjki, jaja i govedine, koji svi doprinose esencijalnim aminokiselinama. Pored toga, Ronaldo voli crni pirinač, poznat po svojoj nutritivnoj gustini, vlaknima i antioksidansima. Ova žitarica ima pozitivne efekte na probleme sa varenjem, anemiju, sistemsku upalu i gojaznost.

Republika

Foto: Instagram Cristiano Ronaldo

Kristijano Ronaldo

 


Zdrave masti i izbegavanje nezdravih sastojaka

Uključujući neophodne masti u svoju ishranu, Ronalodova kuhinja se oslanja na avokado, poznatog po povoljnom uticaju na nivo holesterola u krvi. Barone takođe koristi kokosovo ulje, bogato antioksidansima poput polifenola i flavonoida, poznatih po svojim antiinflamatornim svojstvima posle meča i tokom treninga. S druge strane, Ronaldo strogo izbegava hranu koja sadrži jednostavni šećer, rafinisane ugljene hidrate i trans masti, podržan naučnim saznanjima koja ukazuju da smanjenje njihovog unosa pomaže održavanju zdrave težine.

Često jedenje i omiljena jela

Ronaldo prati obrazac konzumiranja šest obroka dnevno, raspoređenih svaka tri do četiri sata, obezbeđujući konstantan nivo energije za svoje nastupe. Jedno od njegovih najomiljenijih jela je bakalar sa lukom, jajima na oko i krompirom. Za "slatku pauzu", posebno uživa u palačinkama od borovnice.

Ronalodova ishrana, iako prilagođena njegovim sportskim zahtevima, naglašava vrednost zdravih, prirodnih namirnica i izbegavanje štetnih sastojaka, čineći je inspirativnim modelom za pojedince koji teže da prioritet stave na svoje zdravlje i kondiciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading