MIJATOVIĆ U ŽIŽI ŠPANSKIH MEDIJA! Ozbiljne OPTUŽBE na račun bivšeg golgetera!

Autor:

Sport

10.02.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neslavna epizoda u karijeri Crnogorca.

MIJATOVIĆ U ŽIŽI ŠPANSKIH MEDIJA! Ozbiljne OPTUŽBE na račun bivšeg golgetera!

Foto: Starsport

Legendarni crnogorski i jugoslovenski fudbaler, Predrag Mijatović navodno je, novčano kažnjen zbog malverzacija, prenose mediji u Španiji.

Madridski list "Periodiko", navodi da je Mijatović sankcionisan od strane Poreske uprave Španije zato što nije prijavljivao tačne iznose prihoda i sredstava koja je dobijao od različitih agenata zbog učestvovanja u transferima Real Madrida nakon što je napustio poziciju sportskog direktora tog kluba.


Pomenuti izvor prenosi da je Mijatović netačne iznose prihoda predstavljao kroz obračune i da su nadležni organi uočili značajne nepravilnosti tokom češljanja papira.

Foto: Starsport

Predrag Mijatović

Presuda Vrhovnog suda u Madridu za prekršaj koji se vodi kao veoma ozbiljan doneta je 22. decembra, ali novinari "Periodika" su tek sada dobili uvid u nju. Slavni Crnogorac je kažnjen novčano.


Mijatović je tvrdio da po napuštanju te uloge nije radio kao posrednik u transferima, ali inspektori su izneli čvrste dokaze da su mu razni agenti plaćali za usluge u kešu i u vidu kompenzacija.

Navodno, pojedini agenti su Mijatoviću plaćali lekarske troškove, ili pokrivali školarine njegovoj deci. Poreska uprava je otkrila i nezakonite pozajmice.

Vrhovni sud pravde podržao je zaključke do kojih je došla Poreska uprava detaljnom istragom, čak se govori i o “simulaciji“ zajma od agenta Vlade Lemića. Rezultat tog poslovnog odnosa jesu transferi Rojstona Drentea 2007. godine za 14.000.000 evra i Klasa Jana Huntelara dve godine kasnije za 27.000.000 evra. Bez Mijatovića, Lemić je bio učesnik jednog od najznačajnijih transfera u novijoj klupskoj istoriji, kada je dolazio Luka Modrić.

Inspektori Poreske uprave su govorili o “liniji kreditiranja“ koja je zapravo ništa manje od “simulacije“ pozajmica kako bi se “sakrila njegova plata“. U septembru prošle godine, Mijatović je platio Poreskoj upravi traženu sumu novca, kako njegova kuća ne bi bila prodata za 206.000 evra, što je u tom trenutku bila najviša ponuda. Taj dug, vezan je za poreski dug iz 2011, odnosno iz godine pre slučaja koji se našao na dnevnom redu Vrhovnog suda pravde u Madridu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading