ŠPANSKI MEDIJI BRUJE: Veljko PAUNOVIĆ U BARSELONI od leta!

Autor: M. M.

Sport

04.02.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski stručnjak na ceni!

ŠPANSKI MEDIJI BRUJE: Veljko PAUNOVIĆ U BARSELONI od leta!

Foto: Profimedia.rs

Veljko Paunović

Veljko Paunović, srpski fudbalski trener, mogao bi na leto da preuzme slavni španski klub Espanjol, pišu tamošnji mediji.

Paunović je donedavno radio kao šef struke meksičkog Čivasa iz Gvadalahare, a predvodio je i Čikago Fajer i Reding. Ipak, najveći uspeh zabeležio je kao selektor u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije. Naime, Paunović je sa omladincima naše zemlje osvojio titulu prvaka sveta 2015. godine na Novom Zelandu, nakon što je u finalu savladan Brazil.

Kako piše "Eldo digitala", Srbin je zacrtan kao primarni cilj i prvi korak ka pokretanju posrnulog velikana iz Barselone, koji je trenutno član drugog ranga tamošnjeg fudbala. Čelnici Espanjola vide ga kao idealno rešenje za nepovoljnu situaciju i dodaju te da će Paunović sa sobom na "Monžuik" povesti i tri igrača iz Meksika. U pitanju su prvotimci Gvadalahare Fernando Beltran, Jael Pradilja i Hesus Orosko Čikete, sa kojima je srpski trener u odličnim odnosima.

Inače, Srbin fudbalsko ime izgradio upravo u Španiji. Nakon matičnog Partizana gde je započeo igračku karijeru, branio je bolje Atletiko Madrida, Majorke, Ovijeda, Tenerifa, Hetafea, Almerije.

Najbolje partije pružao je u FK Tenerife gde je na 38 utakmica postigao 18 golova, dok je kao napadač FK Hetafe na 44 meča dao deset golova. Za selekciju Srbije i Crne Gore upisao je dva nastupa i jednom se upisao u strelce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading