PRED GOSTOVANJE NA MARAKANI! Pobedili Zvezdu, pa SMENILI trenera! Šokantna PROMENA 9 dana uoči nastavka sezone!

Autor:

Sport

01.02.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan epilog u Zaplanjskoj ulici.

PRED GOSTOVANJE NA MARAKANI! Pobedili Zvezdu, pa SMENILI trenera! Šokantna PROMENA 9 dana uoči nastavka sezone!

Foto: Starsport

Iako su prvi deo sezone završili na visokom šestom mestu s 26 bodova, samo tri manje od trećeplasiranog Čukaričkog, u taboru Voždovca odlučili su da iznenada promene trenera.

Superligaš iz Zaplanjske je samo devet dana pred nastavak trke u srpskom šampionatu odlučio da uruči otkaz Marku Saviću, koji više nije trener "zmajeva".

Ni sjajni rezultati tokom jeseni nisu pomogli mladom stručnjaku da sačuva posao, a kako je zvanično istaknuto - Savić je podneo ostavku iz ličnih razloga. Marko je u Voždovcu boravio 18 meseci, dok je na funkciju glavnog trenera postavljen od letos.

Republika

Foto: Starsport

Marko Savić

Od avgusta 2022. godine do danas, 39-godišnji stručnjak s uspehom je predvodio "zmajeve" i mnoge igrače promovisao je iz redova omladinske škole do prvog tima.

Na svemu učinjenom i dobroj saradnji zahvalio mu se na odlasku sportski direktor Bojan Leontijević, i njemu i gospodinu Nikoli Puači, poželeo sreće u nastavku karijere.

- Na inicijativu Marka Savića, našeg doskorašnjeg šefa struke, došlo je do sporazumnog raskida saradnje. Svoj postupak obrazložio ličnim razlozima, koje prihvatamo, nadasve poštujemo, ali najviše od svega mu se zahvaljujemo na svemu sto je uradio za klub u prethodnih godinu i po dana, a toga je zaisto bilo mnogo. Odluka je iznenđujuća, u nezgodnom trenutku, 10 dana pred nastavak prvenstva, ali smatramo da smo izgradili sistem koji će nastaviti da funkcioniše bez obzira na kadrovska rešenja. U najkraćem roku ćemo povuci adekvatne poteze i nepokolebljivo stremiti ka ostvarenju već postavljenih ciljeva. Saviću želimo sve najbolje u profesionalnom i privatnom životu, vrata našeg kluba mu ostaju širom otvorena. Pored Marka ostavku je podneo i njegov prvi saradnik Nikola Puaca kome se takodje zahvaljujemo na svemu sto je uradio za nas klub u prethodnom periodu - poručio je sportski direktor beogradskog kluba.

Upisao je 21 meč u aktuelnoj sezoni, ostvarivši devet pobeda, sedam remija i pet poraza. Voždovac je jesenji deo sezone završio na odličnom šestom mestu.

"Zmajevi" drugi deo sezone otvaraju gostovanjem na Marakani, braniocu titule Crvenoj zvezdi. Zanimljivo da je srpski šampion prvi od dva poraza zaredom na strani, doživela upravo od Voždovčana na krovu Tržnog centra rezultatom 1:2. Naredni je bio od Čukaričkog (2:3), samo dve nedelje kasnije na Banovom brdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading