NEMAČKA PONOVO TUGUJE! Posle Bekenbauera PREMINUO još jedan ČUVENI FUDBALER!

Autor: M. M.

Sport

31.01.2024

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obojica umrli u 79. godini.

NEMAČKA PONOVO TUGUJE! Posle Bekenbauera PREMINUO još jedan ČUVENI FUDBALER!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Tužne vesti stižu iz Nemačke, tamošnja fudbalska javnost je ponovo u šoku! Naime, nekadašnji nemački fudbaler Hajnc Simet preminuo je u 79. godini.

Simet je igrao na poziciji veznog fudbalera, a najveći trag ostavio je u Kelnu. Za "jarčeve" je tokom karijere odigrao čak 357 mečeva i upisao 37 pogodaka, a nastupao je i za Borusiju iz Nojkirhena i Rot-Vajz Esen.

Sa Kelnom je osvojio Bundesligu u sezoni 1977/78, kao i tri Kupa Nemačke, u sezonama 1967/68, 1976/77. i 1977/78.

Prethodno, 8. januara tekuće godine napustio nas je jedan od najboljih fudbalera ikada Franc Bekenbauer. Kao i Simer, čuveni Kajzer Franc umro je u 79. godini života, ali od Alchajmerove bolesti.

Bio je mnogo trofejniji od svog kolege pošto je u reprezentativnom dresu Zapadne Nemačke odigrao je 103 utakmice i postigao 14 golova, a bio je jedan od najzaslužnijih za titule evropskog i svetskog šampiona 1972. i 1974. Bekenbauer je kao kapiten reprezentacije Zapadne Nemačke osvojio Svetsko prvenstvo 1974. godine, a kao selektor reprezentacije 1990. Jedan je od trojice kojima je to pošto za rukom.

Nemački fudbal je u poslednje tri godine tugovao za još jednom legendom tamošnjeg fudbala. Naime, 2021. pre godina preminuo je slavni napadač Gerd Miler. Dugogodišnji fudbaler Bajerna iz Minhena, kao uostalom i Bekenbauer, napustio nas je u 75. godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading