ODMOR JE ZAVRŠEN! Veliki Žuti ŽELI ponovo selektorsku KLUPU! Evo koju će reprezentaciju PREDVODITI!

Autor:

Sport

30.01.2024

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert Prosinečki nalazi se pred novim angažmanom.

ODMOR JE ZAVRŠEN! Veliki Žuti ŽELI ponovo selektorsku KLUPU! Evo koju će reprezentaciju PREDVODITI!

Foto: www.profimedia.rs/AP

Robert Prosinečki

Legendarni fudbaler, a kasnije i trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki nalazi se među kandidatima za selektorsko mesto u reprezentaciji Gane, piše tamošnji "Sports vorld Gana".

Selekcija "Crnih zvezda" je u potrazi za novim selektorom, pošto je Irac Kris Hjuton razočarao na Afričkom kupu nacija i dobio otkaz. Ganjani nisu uspeli da prođu grupnu fazu, u konkurenciji Egipćana, Zelenortskih Ostrva i Mozambika.

Spomenuti medij iz Gane piše kako je Prosinečki poslao svoju biografiju ganskom savezu i tako se kandidovao za selektorsku klupu. Dodali su da će u savezu kroz sledeća tri dana proučiti sve kandidate, pa zatim doneti odluku o tome ko će biti novi selektor ove afričke države.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

reprezentativci Gane na Afričkom Kupu nacija

Podsetimo, "Veliki Žuti" je bez posla od početka septembra, kada se rastao s hrvatskim prvoligašem Rudešom, koji je izgubio mesto u eliti.

Ranije u karijeri vodio je dve reprezentacije. Od 2014. do 2017. bio je selektor Azerbejdžana, posle čega je nepune dve godine (2018. - 2019.) vodio Bosnu i Hercegovinu.

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik u selekciji Hrvatske 2006, da bi četiri godine kasnije preuzeo Zvezdu s kojom je osvojio Kup Srbije.

U dva mandata, predvodio je turski Gacijantep, potom trenirao Denizlispor i Olimpiju iz Ljubljane, u kojoj je dobio otkaz. Nakon toga je preuzeo Rudeš, kojeg nije uspeo da spasi ispadanja, u kome je takođe otpušten.

Najveće uspehe kao igrač ostvario je u Crvenoj zvezdi, sa kojom se okitio titulom evropskog šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading