ZVEZDA NASTAVLJA SA POBEDAMA NA KIPRU! Superligaš PAO do poluvremena! Šljivić se sve više NAMEĆE!

Autor:

Sport

28.01.2024

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli upisali i četvrtu uzastopnu pobedu na "rajskom ostrvu", pošto su savladali Mladost iz Lučana rezultatom 2:0 (2:0).

ZVEZDA NASTAVLJA SA POBEDAMA NA KIPRU! Superligaš PAO do poluvremena! Šljivić se sve više NAMEĆE!

Foto: FK Crvena zvezda

Ako se po jutru dan poznaje, fudbalere Crvene zvezde čeka berićetno proleće! Od povratka Vladana Milojevića na klupu srpskog šampiona, igrači kluba s Marakane znaju samo za pobede.

Tako je ovogodišnji učesnik grupne faze Lige šampiona upisao i četvrti uzastopni trijumf, pošto je sa "pola gasa" savladala lučansku Mladost, golovima Jovana Šljivića i Šerifa Endiajea. Prethodno su na startu bili bolji od Akritas 3:2 (1:2), potom mađarski Zalaegeršeg (1:0) golom Jovana Šljivića, a onda i subotički Spartak 3:1 (Lučić, Nikolić, Mijatović).

Foto: FK Crvena zvezda

 

Ceo posao Milojevićevi izabranici rešili su uvodnih 45 minuta i "blickrigom" slomili otpor Lučanaca. U razmaku od osam minuta, Zvezda je postigla oba gola i na taj način došla do novog trijumfa.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Pobedu je najavio talentovani Jovan Šljivić, dete crveno-belih, koji je u 16. minutu prihvatio asistenciju Vladimira Lučića, oslobodio se čuvara, a potom rutinski naterao golmana Sašu Stamenkovića da vadi loptu iz mreže - 1:0. Bio je to drugi pogodak na pripremama za Zvezdinog bisera.

Već u 24. minutu, odbrana Lučanaca je ponovo kapitulirala,kada je Viktor Radojević uputio centaršut, a nebeskim skokom Šerif Endiaje zahvatio loptu i poslao je neodbranjivo u mrežu za, ispostavilo se, konačnih - 2:0.

Do kraja meča nije više bilo golova, iako su Beograđani stvorili nekoliko povoljnih prilika, ali su susret završili brojčano slabiji, pošto je Marko Stamenić u 87. minutu zaradio direktan crveni karton, posle faula na sredini terena.

Crvena zvezda će generalnu proveru za nastavak sezone imati protiv bugarskog Boteva imati 1. februara od 13 časova. 

CRVENA ZVEZDA - MLADOST 2:0 (2:0)

Stadion: "Korantina tereni", Kipar. Sudija: Timur Arslanbegov. Strelci: Šljivić i 16. i Endiaje u 25. minutu. Crveni karton: Stamenić (Crvena zvezda).

CRVENA ZVEZDA: Popović, Nedeljković (od 59. Nikolić), Spajić (od 59. Milunović), Dragović (od 81. Milosavljević), Radojević, Mijailović, Kanga (od 74. Stamenić), Šljivić (od 46. Knežević), Olanjinka, Lučić (od 74. Mitrović), Endiaje.

MLADOST: Stamenković, Andrić, Cvetinović, Leković, Vidović, Tumbasević, Pejović, Veličković, Frajdej, Silue, Varjačić. Igrali su još: Samčović, Ćirković, Joksimović, Pribaković, F. Žunić, Lopez, Radivojević, Bojić, Ćirić, Sremčević, N. Žunić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading