TEKTONSKI POREMEĆAJI U UEFA! Čeferin OTERAO Hrvata zbog REVOLTA! Funkcioner U SUZAMA usled odlaska!

Autor:

Sport

25.01.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska kuća fudbala menja vodeći kadar.

TEKTONSKI POREMEĆAJI U UEFA! Čeferin OTERAO Hrvata zbog REVOLTA! Funkcioner U SUZAMA usled odlaska!

Foto: Tanjug

UEFA, na čelu sa Aleksandrom Čeferinom, ispostavila je javnosti iznenađujuće saopštenje - Zvonimir Boban više neće biti u vodećim strukturama u godini Evropskog prvenstva u fudbalu!

- UEFA želi dа objavi sporаzumni odlаzаk Zvonimirа Bobаnа iz orgаnizаcije. Bobаn se pridružio orgаnizаciji 2021. godine kаo šef fudbаlа i pokrenuo je nekoliko znаčаjnih projekаtа u tehničkom rаzvoju, uključujući osnivаnje UEFA fudbаlskog odborа i omlаdinskog fudbаlskog forumа. UEFA izrаžаvа zаhvаlnost gospodinu Bobаnu nа njegovoj posvećenoj službi i želi mu puno sreće u budućim nаstojаnjimа u kаrijeri - stoji u kratkom saopštenju UEFA.

S obzirom da iz evropske kuće fudbala nisu navodili razloge zbog kojih se saradnja sa nekadašnjim fudbalerom prekida, upravo je Boban preuzeo na sebe da razreši misteriju svog odlaska. 

Naime, hrvatski funkcioner je kao razlog usled kojeg neće više biti najbliži saradnik Aleksandra Čeferina naveo ideju da se promeni ustav UEFA kako bi Slovencu bilo omogućeno da produži svoj mandat. 

Foto: Starsport

Zvonimir Boban (desno)

– Razgovarao sam s predsednikom UEFA o problemu koji se dogodio tokom poslednjeg sastanka izvršnog odbora u Hamburgu. Reč je o predlogu o izmeni statuta UEFA kako bi se Čeferinu na sledećem kongresu, 8. februar u Parizu, omogućila nova kandidatura nakon ovog mandata koji mu je trebao biti posljednji. Nakon što sam izrazio svoju najveću zabrinutost i potpuno neslaganje s načinom i samim predlogom, predsednik Čeferin mi je odgovorio da za njega ne postoji nikakav pravni niti moralno-etički problem i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom, po mojem mišljenju, pogubnom idejom – poručio je revoltirani Boban, pa dodao:

– Paradoksalno, upravo je Čeferin 2017. godine predložio i pokrenuo paket reformi koje su trebale zaštititi UEFA i evropski nogomet od "lošeg upravljanja" koje je bilo "modus operandi" starog, pokvarenog i već toliko puta optuženog ustava. Glavne dve tačke reformi bile su da se, ni predsednik, ni članovi Izvršnog odbora ne mogu kandidovati više od tri puta (12 godina) te je uveden starosni limit od 70 godina za sve članove Izvršnog odbora. Bila je to epohalna stvar za nogomet, ali i za njega samog. S tim činom Čeferin je zavredeo poštovanje i respekt celog fudbalskog naroda i javnosti te postao neupitan moralni autoritet mnogima, i putokaz za bolji i transparentniji nogomet. Njegov odmak od tih vrednosti i izmena glavnih reformi teško su razumljivi, posebno u ovo delikatno fudbalsko vreme.

Za kraj, Boban je izrazio svoje žaljenje povodom novonastale situacije. 

– Za ove tri godine odnos i saradnja s Aleksandrom i svim mojim kolegama u UEFA bili su izvrsni – hvala im na tome, želim im sve najbolje. Žao mi je i tužan sam, ali napuštam UEFA - dovršio je nesrećni Boban. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading