VEČITI RATOVALI I VAN TERENA: Ovo su legendarni asovi Crvene zvezde i Partizana koji su stopirali svoje karijere zbog obaveznog vojnog roka!

Autor:

Sport

22.01.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno i crno-beli su tada prelazili u maskirno zelene boje.

VEČITI RATOVALI I VAN TERENA: Ovo su legendarni asovi Crvene zvezde i Partizana koji su stopirali svoje karijere zbog obaveznog vojnog roka!

Foto: Starsport

Beogradski večiti rivali Crvena zvezda i Partizan su, kroz istoriju, ratovali na sportskim terenima, nebitno da li fudbalskim, košarkaškim, rukometnim, odbojkaškim ili nekim petim, ali i van igrališta.

Najveći srpski klubovi su često znali da podmeću nogu jedan drugom i da na najraznovrsnije moguće načine pokušaju da oslabe ljutog rivala.

Jedan od metoda koji su neretko znali da koriste bio je i prijavljivanje najboljih rivalskih igrača za služenje vojnog roka, kako bi na duži vremenski period naneli štetu protivniku.

To je bio metod koji je donosio rezultate, pošto su mnogi prvotimci Crvene zvezde i Partizana morali u vojsku, za razliku od Željka Obradovića koji nikada to nije učinio i zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga.

Prvi vojnik među jednakima, svakako je najbolji fudbaler u istoriji Crvene zvezde i aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić. On je u Somboru služio vojni rok u trajanju od 15 meseci. Njegovo služenje vojnog roka je bilo u periodu od 1973. do 1974. godine.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Džajić

Mnogi su verovali da će Džajić pokušati da eskivira vojsku, te se sumnjičavo govorilo o njegovom oboljenju kičme i tri preloma noge u razmaku od godinu i po dana, ali ih je levo krilo Crvene zvezde demantovalo.

- Čuo sam i ja mnogo puta te priče i jedva sam čekao ovaj trenutak da bi ih na najbolji način demantovao. Sledećih 15 meseci Dragan Džajić je vojnik, a ko hoće da proveri - neka dođe - rekao je tom prilikom Džajić za "Tempo".

Ubrzo posle Džajića, u vojsku je morao i legendarni as Partizana Nenad Bjeković, a u isto vreme je sa njim vojni rok služio i as crveno-belih Jovan Kule Aćimović.

Krajem 80-ih godina prošlog veka, vojsci su morali da se priključe legendarni asovi Crvene zvezde Darko Pančev i Dejan Savićević, odnosno idol grobara Fadilj Vokri.

Naravno, tu nije kraj kada su u pitanju velikani naših najvećih klubova, ali ostala imena su ipak malo manje poznata i popularna u javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading