NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Upaljeni meteoalarmi u celoj Srbiji!

Autor:

Vesti

22.01.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sutra meteorolozi upozoravaju i na kišu koja će lediti na tlu.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Upaljeni meteoalarmi u celoj Srbiji!

Foto: Printskrin/Youtube/Knjazevačke Vesti

U celoj Srbiji će sutra ujutru imaćemo jak mraz, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Sutra se očekuju i veoma niske temperature, negde i ispod -12, a poseban oprez savetuje se Beograđanima zbog ledene kiše i to u prepodnevnim časovima kada je saobraćaj najfrekventniji.

- Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije sutra ujutro očekuje se umeren i jak mraz. U većini mesta minimalna temperatura biće od -12 do -8 stepeni Celzijusovih, lokalno i niža - navodi se u meteorološkom upozorenju RHMZ, prenosi Blic.

Takođe, za sutra, meteorolozi upozoravaju i na kišu koja će lediti na tlu.

- U Vojvodini i zapadnoj Srbiji se sutra ujutro i pre podne uz sneg mestimično očekuje i kiša koja će se lediti na tlu - navodi se na sajtu.

Upozorenje RHMZ za Beograd na ledenu kišu

- Sutra pre podne (sa najvećom verovatnoćom između 9 i 12 časova) na području Beograda povremeno se očekuju mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se u pojedinim delovima grada lediti na tlu. Temperatura vazduha na 2 metra u tom periodu kretaće se od 0 do 2 stepena Celzijusovih, a temperatura pri tlu malo niža - upozorava RHMZ.

Upaljeni meteoalarmi

Zbog najavljenih vremenskih uslova, u celoj Srbiji za sutra i prekosutra upaljeni su meteoalarmi - veći deo Srbije sutra je u narandžastom zbog snega i leda i niskih temperatura, a u sredu cela Srbija je obojena u žuto zbog snega i leda.

Foto: RHMZ/printscreen

 

Delovi Srbije koju su sutra u većem stepenu upozorenja, dakle gde će biti kritičnije zbog snega i leda su - Bačka, Banat, Beograd, Istočna Srbija i Kosovo i Metohija. Ostatak Srbije je pod žutim meteoalarmom.

Foto: RHMZ/printscreen

 

Apeluje se na vozače da budu oprezni u vožni zbog poledice na kolovozu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading