SKANDAL U NAJAVI ZBOG MILJENIKA GROBARA: Umar Sadik se "prebrzo" oporavio, pokrenuta ISTRAGA!

Autor: M. M.

Sport

17.01.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haos na Afričkom kupu nacija, neko će morati da odgovara za prevaru.

SKANDAL U NAJAVI ZBOG MILJENIKA GROBARA: Umar Sadik se "prebrzo" oporavio, pokrenuta ISTRAGA!

Foto: Starsport

Umar Sadik, fudbaler Sosijedada i bivši napadač Partizana, tema je broj jedan u nigerijskim sportskim medijima.

Naime, čelnici tamošnjeg fudbalskog saveza pokrenuli su istragu zbog povrede miljenika "grobara" zbog koje je bivši napadač Partizana uklonjen iz reprezentacije za učešće na Afričkom Kupu nacija.

Sve je počelo kada je Sadik (26) zadobio udarac i potom povredu u prijateljskom meču između Nigerije i Gvineje, koja je bila na programu neposredno pred početak kontinentalnog šampionata. Najpre su lekari reprezentacije Nigerije saopštili da će morati da pauzira čak tri nedelje, što je nateralo selektora Žozea Peseira na ekspresnu reakciju da umesto Sadika na spisak igrača za turnir uvrsti Pola Onuačua, napadača Sautemptona na pozajmici u Trabzonu.

Međutim, ispostavilo seda je povreda Sadika bila lakše prirode! Nigerijac je navodno spreman i konkuriše za tim Sosijedada na večerašnjem meču Kupa Kralja protiv Osasune (21.00).

- Imamo poverenje u naš medicinski tim i nemamo sumnje u njihovu sposobnost, ali veoma brz povratak igrača na teren kom je predviđena tronedeljna pauza i odsustvo sa AKN zahteva objašnjenje, dublje od onog koje smo dobili od njih - saopštio je funkcioner Fudbalskog saveza Nigerije za portal „owngoalnigeria.

Nigerija je na startu AKN odigrala nerešeno protiv Ekvatorijalne Gvineje (1:1), dok u drugom kolu grupe A od 18 časova igra sutra protiv domaćina Obale Slonovače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading