GUDELJ VEROVATNO OTPISAN ZA EVRO 2024, KOGA UMESTO NJEGA?! Da li je vreme za JAN KARLA, tu je i MILJENIK DELIJA, Dortmundov pik... (ANKETA)

Autor: V. Z.

Sport

09.01.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavobolja za Piksija.

GUDELJ VEROVATNO OTPISAN ZA EVRO 2024, KOGA UMESTO NJEGA?! Da li je vreme za JAN KARLA, tu je i MILJENIK DELIJA, Dortmundov pik... (ANKETA)

Foto: Starsport

Evropsko prvenstvo u fudbalu, prvo za reprezentaciju Srbije posle 24 godine, na programu je za tačno šest meseci, a selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi suočen je sa prvim glavoboljama.

Standarni štoper našeg tima, neko ko se profilisao kao najstandardniji član defanzivne linije - Nemanja Gudelj, gotovo izvesno neće putovati sa timom u Nemačku, pošto je doživeo jednu od najtežih povreda u fudbalu.

Naime, Gudelj je pokidao ligamente levog kolena i uskoro će morati na operaciju, saopštio je njegov klub Sevilja.

Foto: www.profimedia.rs

Gudelj

 

"Orlovi" će, dakle, u zadnjoj liniji tima ostati okrnjeni, budući da selektor Stojković, koji forsira taktiku sa tri štopera, na toj poziciji računa još na Stahinju Pavlovića, Nikolu Milenkovića, Miloša Veljkovića i Srđana Babića. Prva dvojica su zacementirani u startnih 11, Babić i Veljković su uglavnom opravdavali poverenje selektora kada im se ukaže prilika, ali se nameće pitanje ko bi još mogao da pomogne u aktuelnom momentumu.

Tu je, naravno, još uvek mladi Strahinja Eraković (22), miljenik navijača Crvene zvezde, koji od letos brani boje Zenita. Za tim iz Sankt Peterburga ove sezone odigrao je 15 utakmica.

Erhan Mašovič je takođe ozbiljna opcija. Štoper Bohuma u tekućem ciklusu Bundeslige odigrao je 15 utakmica za svoj klub i, kako pišu nemački mediji, dobrim partijama na sebe skrenuo pažnju giganta Borusije iz Dortmunda.

Neko ko šansu vreba iz prikrajka, ali ovdašnjoj široj javnosti predstavlja anosimusa jeste vunderkind Jan Karlo Simić (18). Srbin rođen u Nemačkoj nedavno je debitovao u dresu slavnog Milana, i to na spektakularan način pošto je u pobedi nad Moncom upisao prvenac. Trener Pioli ga je nagradio, pa je Simić u odsustvu standardnih štopera rosonera odigrao još tri utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading