NA DANAŠNJI DAN! Odigran je PRVI večiti derbi! Viđeno je SEDAM golova po NEHUMANIM uslovima! Evo ko je SLAVIO! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.01.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj meč je ostao upamćen po mnogim rekordima.

NA DANAŠNJI DAN! Odigran je PRVI večiti derbi! Viđeno je SEDAM golova po NEHUMANIM uslovima! Evo ko je SLAVIO! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube/Sportsko popodne

Na današnji dan, sada već daleke 1947. godine, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su prvi prvenstveni Večiti derbi i na taj način "otvorili" jedno od najvećih rivalstava u istoriji ovdašnjeg fudbala!

Premijerna utakmica održana je na stadionu u Humskoj, tada u vlasništvu Jugoslovenske narodne armije, a posle mnogo uzbuđenja trijumofvala je Zvezda rezultatom 4:3, uz het-trik Jovana Jezerkića, koji je postizao golove u 12, 25. i 54. minutu.

Pogodak za crveno-bele upisao je i Predrag Đajić u 77. minutu, a zanimljivo je da je pomenuti igrač samo pet minuta ranije postigao autogol. Partizan je na 4:2 smanjio i autogolom Kašanina, dok je konačan rezultat u 85. postavio legendarni Stjepan Bobek.

Kada je u pitanju ovaj derbi, ostaće upamćeno i to da je odigran po nehumanim uslovima, sneg je vejao neprestano i na -19 stepeni Celzijusa. Uprkos tom podatku, na tribinama se tada okupilo oko 4.000 ljudi. Partizan je te sezone uzeo titulu, a jedini poraz mu je bio baš ovaj u večitom derbiju.

Crno-beli su nastupili u sastavu: Glazer, Brozović, Popesku, Čajkovski, Đurđević, Simonovski, Mihajlović, Palfi, Bobek, Rupnik i Šereš. Trener: Ilješ Špic. Za Zvezdu su igrali: Lovrić, Stanković, Petrović, Đajić, Spajić, Kašanin, Tomašević, Mitić, Jezerkić, Aranđelović, Šećerov. Trener je bio Svetislav Glišović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading