MONCA I ĐENOVA ZAUSTAVILI FAVORITE: Golman spasavao šampiona bruke, stao i Inter!

Autor: M. M.

Sport

29.12.2023

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenja u 18. kolu Serije A.

MONCA I ĐENOVA ZAUSTAVILI FAVORITE: Golman spasavao šampiona bruke, stao i Inter!

Foto: Tanjug/AP

Kviča Kvaratskelija i Viktor Osimen

Aktuelni šampion Serije A Napoli nastavlja da posrće, pošto ni protiv Monce nije uspeo da ostvari pobedu odigravši samo 0:0 na svom stadionu "Dijego Armando Maradona".

U poslednjih pet utakmica tim Valtera Macarija zabeležio je samo jednu pobedu, a očajan je bio i u meču 18. kola. 

Još veću bruku sprečio je golman Aleks Meret! Italijanski čuvar mreže je u 68. minutu utakmice odbranio penal Pesini. Jeste Napoli imao inicijativu i stvorio više šansi, ali je Monca ostvarila ono po šta je došla u Napulj i zasluženo odnosi bod.

Prethodno je u Firenci domaća Fjorentina dočela Torino. U okršaju Srba - "violinog" Nikole Milenkovića s jedne i Vanje Milinkovića Savića i Ivana Ilića s druge strane, bilo je 1:0 (0:0) za domaće.

Činilo se da neće biti golova na "Artemio Frankciju", ali je Ranijeri u 83. minutu kasnim golom skratio muke domaćinu i doneo pobedu. Sva trojica srpskih reprezentativac igrali su čitavu utakmicu, a na kraju se radovao štoper Milenković. Na klupi "granate" utakmicu je presedeo takođe "orao" Nemanja Radonjić.

Posle odigranih 18 kola, Fjorentina se nalazi na četvrtom mestu sa 33 osvojena boda. Međutim, njih bi mogla da prestigne Bolonju ukoliko uspe u subotu da slavi protiv Udinezea u gostima, dok je Torino deseti sa 24. Napoli je sa 28 bodova van evro-zone pošto je na sedmom mestu, a Monca je 11 sa 22 osvojena boda.

U poslednja dva meča večerašnjeg programa bilo je zanimljivije. Đenova je definitivino jednog od najvećih senzacija u tekućoj sezoni, pošto je povratnik u elitnu na svom terenu zaustavio zahuktali Inter - 1:1 (1:1). Lider i gost (45 bodova) poveo je preko Arnautovića, dok je za domaće (20) izjenačio Dragušin. 

Lacio je u istom terminu pobedio Frozinone posle preokreta - 3:1 (0:0). Sule je najpre pogodio za goste, da bi potom Kasteljanos, Isaksen i Patrik doneli tri boda Rimljanima, koji osmi (27), dok je Frozinone osvojio 19.

Do okončanja poslednjeg kola u ovoj kalendarskoj godini ostalo je još šest duela u subotu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading