VIDIĆ JE JEDAN OD NAJVEĆIH PROMAŠAJA OVOG VELIKOG KLUBA! Društvo mu pravi i HRVATSKI REPREZENTATIVAC!

Autor:

Sport

27.12.2023

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski mediji sastavili su neslavnu listu na kojoj su se našla dva Balkanca.

VIDIĆ JE JEDAN OD NAJVEĆIH PROMAŠAJA OVOG VELIKOG KLUBA! Društvo mu pravi i HRVATSKI REPREZENTATIVAC!

Foto: Tanjug/AP

Legendarni fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Srbije, Nemanja Vidić, često se spominje zbog neverovatnih igara u tandemu sa Riom Ferdinandom za vreme perioda u Engleskoj. Pod fudbalskom palicom Aleksa Fergusona, defanzivac je bio prava opasnost za napadače svih ekipa koje bi i pomislile da mogu ukrasti neki bod sa Old Traforda. 

Ipak, i pored svih dostignuća u Premijer ligi, ostaće zapamćena neslavna epizoda u Interu iz Milana. "Gazeta delo Sport" odlučila je za kraj 2023. godine obajvi najveće promašaje u velikanima Serije A u proteklih 23 godine. Imali su Juventus, Inter, Milan, Roma... svakako dobrih akvizicija, ali bilo je i velikih promašaja.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Nemanja Vidić u dresu Mančester junajteda

U najgorem timu nalaze se i dvojica fudbalera sa Balkana. U odbrani je bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko. Tokom leta 2018. godine vraćen je u Seriju A posle četiri sezone provedene u Atletiko Madridu. Plaćen je šest i po miliona evra za pozajmicu, ali je 10 meseci kasnije vraćen u Španiju. Samo 13 puta je istrčao na teren, a zbog povreda pauzirao je 150 dana.

Drugi je naš Nemanja Vidić. Kao što je poznato fudbalskoj javnosti, radi se o jednom od najboljih defanzivaca u novijoj fudbalskoj istoriji. Kao slobodan igrač u Inter je stigao u leto 2014. godine, kao 33-godišnjak, ali je imao nesuglasice sa tadašnjim trenerom Robertom Mančinijem.

Srbin nikako nije bio u milosti trenera, s kojim se žučno posvađao na evropskoj utakmici protiv Seltika zbog „preblagog zagravanja“.

Njihov odnos malo se popravio krajem godine, ali sledeće sezone teška povreda udaljila je Užičanina s terena na šest meseci. Na kraju druge godine u Interu, Vidić se oprostio posle samo 27 utakmica. Nije opravdao slavne godine s Mančester junajtedom, s kojim je osvojio Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo za klubove.

Pored Vidića, samo neki igrači na listi su majstori fudbala poput Dijega Forlana, Adrijana, Rikarda Kvarežme...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading