ZVEZDI TREBA NOVI PAVKOV I DA EKIPA ZAIGRA KAO TIM: Ovo su prvi domaći zadaci koje Milojević mora da uradi

Autor:

Sport

26.12.2023

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neophodne su šanse i golovi, kao kada je srušen Liverpul, a ne Endijaje, koji nije mogao da pogodi s dva metra, smatra Dragoslav Stepanović.

ZVEZDI TREBA NOVI PAVKOV I DA EKIPA ZAIGRA KAO TIM: Ovo su prvi domaći zadaci koje Milojević mora da uradi

Foto: Starsport

Vladan Milojević vratio se u Crvenu zvezdu da pokrpi sve rupe koje je za samo šest meseci napravio Barak Bahar i vrati tim na staze uspeha, odnosno da se pobrine da titula i ove sezone ostane na Marakani. Taj posao neće biti nimalo lak jer su dueli u Ligi šampiona, ali i pojedini u Superligi, poput poraza od Voždovca, Čukaričkog i Partizana, pokazali da Baharova ekipa nema igru i da često ne deluju kao kompaktan tim. Pritom je promaja često duvala u odbrani, dok napadači nisu mogli da postignu gol, pre svega, Šerif Endijaje i Piter Olajinka, kada je i dobijao priliku. Upravo saniranje te vrste štete biće Milojev prvi domaći zadatak, smatra u razgovoru za Republiku trenerski vuk Dragoslav Stepanović.

Foto: Starsport

Fudbaleri Zvezde

- Milojević prvo mora da vrati igru Zvezdi, da od ekipe napravi kompaktan tim, nađe zakrpe za rupe. Lepo je još Miljan Miljanić rekao da ko nema igru, ne može da pobeđuje. A Bahar je često nije imao, već je lutao. Krenuo je silovito, onda su se momci brzo istrošili i sve se raspalo. Mnogo fudbalera tu nije zadovoljilo, pre svega, mislim na strance i neki od njih će sigurno otići ove zime, a najkasnije na leto. Ali kod zvezdaša to vreme nemate. Oni nisu zaboravili Milojevićeve uspehe i želeće ih opet i odmah. Zato je na treneru da što pre trgne sve igrače, da ih ukomponuje u tim koji će pobeđivati. Zvezdi su neophodni golovi, da se šanse stvaraju i koriste. Endijaje je najbolji primer kako ne treba. On se najviše saplitao, nije mogao da pogodi s dva metra. U Zvezdi to ne prolazi, njoj treba neki novi Milan Pavkov, koji će pogoditi kad treba i srušiti jedan Liverpul. Samo je pitanje da li ima prostora i novca za pojačanja ili će neko od ovih igrača morati da se trgne. Zato će Vladan biti pred velikim iskušenjem - rekao je Stepanović.

Republika

Foto: Starsport

Dragoslav Stepanović

Da Milojeviću neće biti lako, Stepanović smatra i zbog prevelikih očekivanja, a zbog uspeha koje je imao u prvom mandatu na Marakani. Iskusni trener smatra da Vladanu tu mogu pomoći Zvezdina deca.

- Kada se vratiš tamo gde si bio uspešan, očekivanja su još veća nego prvi put. Svi mi držimo pesnice da Vladan ispuni očekivanja, ali moramo biti svesni da je repriza nekada nemoguća. Pritom, stranci ne razumeju ta očekivanja. Zato je jedino dobro što je Bahar uradio bacanje u vatru Zvezdine dece. Mali Jovan Mijatović me je oduševio. Pa on se našao u više prilika od Endijajea. U njega treba ulagati, kao i u malog Kostu Nedeljkovića. On je dobar zalog za budućnost na desnom beku. Milojević mora da reši i problem sa štoperima jer je Bahar lutao s prebacivanjem Mijailovića na više pozicija. Oduševio me je i mali Marko Stamenić, dobar je po toj sredini terena - zaključio je Stepi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading