ŠOK U ATINI: Smenjen srpski trener!

Autor:

Sport

26.12.2023

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loši rezultati u Evropi koštali ga posla.

ŠOK U ATINI: Smenjen srpski trener!

Foto: Starsport

Ivan Jovanović nije više trener fudbalskog kluba Panatinaikos, saopštili su grčki mediji.

Ova odluka je iznenadna, jer je srpski stručnjak uspeo prethodne sezone "zelenima" da donese dugo čekanu titulu šampiona.

Jovanoviću su zamereni rezultati u Ligi Evrope gde Panatinaikos nije prošao grupnu fazu.

Poznat je već i naslednik, a to je legenda turskog fudbala Fatih Terim.

 

 

Terim ima 70 godina i ovo će mu biti prvi angažman posle godinu dana pauze. Prethodno je u četvrtom navratu od 2017. do 2022. vodio Galatasaraj, dok je u tri mandata sedeo i na klupi Tuske reprezentacije. Tokom svoje bogate karijere vodio je između ostalog i Fiorentinu i Milan.

Što se tiče Ivana Jovanovića, vodio je APOEL iz Nikozije u dva mandata, a u svom drugom mandatu od 2008. do 2013. godine je osvojio tri titule nacionalnog prvaka i napravio veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, što je od srpskih trenera do sada jedino uspelo Radomiru Antiću.

Proglašen je za najboljeg srpskog trenera 2011. godine po izboru Fudbalskog saveza Srbije.

Jovanović je 2013. godine preuzeo Al Nasr Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sa Al Nasrom je osvojio regionalnu Ligu šampiona arapskih klubova iz Golfskog zaliva, Kup predsednika i Liga kup UAE, a u 2016. godini je klub doveo do četvrtfinala Lige šampiona Azije što je tad bio najbolji rezultat u istoriji Al Nasra. Ipak, slabi rezultati u domaćem prvenstvu i tek 13. mesto na tabeli su ga koštali posla, pa je u novembru 2016. usledio sporazuman raskid ugovora.

Nakon toga je vodio ponovo Al Nasr, a od 2021. godine bio je na klupi velikana iz Grčke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading