MILOŠ VAZURA OTKLONIO SVE SUMNJE: Duljaj OSTAJE trener! HVALA državi na pomoći!

Autor: P. Z.

Sport

26.12.2023

15:00 >> 15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor crno-belih imao je opširno izlaganje.

MILOŠ VAZURA OTKLONIO SVE SUMNJE: Duljaj OSTAJE trener! HVALA državi na pomoći!

Foto: Starsport

FK Partizan je ovog utorka predstavio klupski kalendar za 2024. godinu, a tom prilikom se okupljenima obratio direktor kluba Miloš Vazura.

Na početku je ukratko sumirao celu polusezonu.

Završili smo katastrofalno kvalifikacije, radili smo rekonstrukciju celog tima, doveli smo 11 igrača, sve na vreme. Zahid je došao poslednji. Ispali smo iz Evrope i sve je delovalo. I vama novinarima i svim kritičarima Partizana. Završili smo polusezonu pobedom u derbiju, što je najslađe. Bitno mi je što smo prvi, a naravno dugo nismo pobedili u derbiju, što mi je bitnije - započeo je Vazura.

 Zahvalio se državi na finansijskoj pomoći.

Uspeli smo da izađemo na kraju sa platama, zahvaljujući državi, želim da im se zahvalim na pomoći. Sada moramo sami da uradimo, da napravimo transferi koji neće remetiti klub, kako bi obezbedili finansije. Niko neće otići bez odoborenja sportskog direktora i stručnog štaba.

Sve su glasnije priče da bi "parni valjak" mogao da dobije novog trenera.

Što se tiče spekulacija za trenera, on je tu da da izjavu. Kada smo završili sezonu kao četvrti i kada su svi verovali da ćemo da menjamo trenera, što bi sad kad je prvi, bilo bi suludo. Igor Duljaj je trener Partizana, nismo pričali ni sa kim. Doneli smo odluku u junu da će da ostane i dali mu poverenje da nastavi da radi, jer je došao u jednom teškkom trenutku za Partizan kad smo ispali iz lige konferencija od šerifa, kada se povukao Gordan Petrić. Verovali smo da trebamo da mu damo prostora da napravimo tim po njegovim željama i Ivice Kralja. Mislim da smo to uradili dobro i mislim da igramo dobro u domaćem šampionatu.

Republika

Foto: Starsport

Igor Duljaj i Miloš Vazura

Sledi januarski prelazni rok.

Znam da javnost, kao i navijači vole da dovedemo 23 igrača, ali jednostavno to nije ni dobro ni moguće. Došlo je 11 igrača, u razgovoru sa sprotskim direktorom i trenerom, oni znaju koje još pozicije fale, to nije mnogo igrača, već 2-3. Još, ako neko ode - rekao je Vazura, pa nastavio:

- Znamo neku poziciju koju sigurno dovodimo, a to je krilni napadač, tražimo i skautiramo duže vremena, videćemo kakve su nam mogućnosti i koliko ćemo da imamo para da uložimo u takvog igrača.

Prostora za greške nema.

- Partizan je uložio dosta para u julu, kupio je par igrača, ali i kad dođu besplatno, to nije besplatno, pošto traže veće plate. Ne smemo da žurimo i pravimo greške. Nismo ih napravili u julu, iako su nas kritikovali da je Partizan doveo igrača koji je u Azerbejdžanu dao jedan gol, sad isti ti mediji pišu da je na izlaznim vratima. Neće otići iz Partizana, ostaje, kao i ceo kostur tima.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Vazura i Igor Duljaj

Odlazaka će sigurno biti na zimu.

Ono što želimo da prodamo, to smo želeli da uradimo i u julu, tako da očekujemo da u ovom prelaznom roku prodamo te igrače i obezbedimo finansijsku stabilnost. Ima par igrača kojima ističe ugovor u Julu i sa kojima ćemo razgovarati kad prođu praznici.

Zvaničnih ponuda još nema, ali interesovanja za igrače crno-belih ne manjka.

Imamo klubova koji su zainteresovani, ali nemamo zvanične ponude. Imamo usmene za Saldanju, Ilića, Svetu Markovića i Belića, ali za sada to ništa nije ozbiljno, kada bude bićete obavešteni - zaključio je Vazura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading