ODMOR JE ZAVRŠEN! "Grof" Božović ima NOVI KLUB!

Autor:

Sport

24.12.2023

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši strateg Crvene zvezde preuzeće crno-bele iz Bakua.

ODMOR JE ZAVRŠEN! "Grof" Božović ima NOVI KLUB!

Foto: Starsport

Miodrag Božović

Miodrag Božović je dugo razmatrao najraznolikije ponude posle napuštanja ruskog Arsenala iz Tule prošle godine. "Grof" je ostavio veliki trag u ruskom fudbalu, gde je stranac sa najviše utakmica, vodio je čak sedam klubova, bio je trener i Crvene zvezde.

Božović je takođe kao igrač nastupao za Crvenu zvezdu, a pored crveno-belih, igrao je i za Budućnost i APOP sa Kipra. Imao je prilike da nastupa u egzotičnim državama poput Japana i Indonezije, a karijeru je završio u Rozenlandu. 

U tamošnjem fudbalu odavno ima status legende, sedeo je na klupi Amkara dva puta, trenirao je i Moskvu, moskovski Dinamo, Rostov, Lokomotivu, Krila Sovjetov, dva puta Arsenal iz Tule. Kao trener Rostova je u sezoni 2013/14 stigao do velikog uspeha kada je osvojio Kup Rusije. U trenerskoj karijeri ima i titulu prvaka Srbije sa Crvenom zvezdom u sezoni 2015/16.

Republika

Foto: www.arsenaltula.ru

Miodrag Božović na klupi Arsenala iz Tule

Božović je u Nefčiju nasledio Adrijana Mutua, rumunsku igračku legendu koji je ostavio klub na trećem mestu Premijer lige Azerbejdžana posle 18 kola, daleko iza lidera Karabaga, za koji nastupaju crnogorski reprezentativci Marko Janković i Vešović, i Zire…

Nefči je devet puta bio prvak države, poslednji u sezoni 2020/21, dok je sezonu 2022/23 završio kao trećeplasirani. Šest puta je u istoriji osvajao Kup, a ima i dva trofeja u Superkupu Azerbejdžana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading