VLADAN MILOJEVIĆ SE VRATIO KUĆI: "Supermen" je NOVI TRENER Crvene zvezde! Predstavljen na Marakani!(FOTO GALERIJA + VIDEO)

Autor:

Sport

22.12.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava Crvene zvezde predstavila je novog šefa stručnog štaba.

VLADAN MILOJEVIĆ SE VRATIO KUĆI: "Supermen" je NOVI TRENER Crvene zvezde! Predstavljen na Marakani!(FOTO GALERIJA + VIDEO)

Foto: ST/D. KADIĆ

Vladan Milojević je novi/stari trener Crvene zvezde, a ugovor je potpisan na dve ipo godine.

Prvi se prisutnima obratio Zvezdan Terzić.

Okupili smo se u velikom broju, velika su i očekivanja. Mnogo simbolike ima i u datumu. Šta reći o Vladanu Milojeviću, svi znate sve što bih vam rekao. Vladan Milojević je dete Crvene zvezde i tvorac najvećeg uspeha u poslednjih par decenija. Potpisujemo ugovor na dve ipo godine - rekao je Terzić, a usledilo je potpisivanje ugovora.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Zvezdan Terzić i Vladan Milojević

 

Reč je preuzeo Vladan Milojević.

Prvo da vam se zahvalim što ste došli u ovako velikom broju. Mogu da kažem da onog trenutka kada sam odlazio, znao sam da ću se vratiti. Sa 16 godina sam došao iz malog mesta. Crvena zvezda mnogo znači za mene i moju porodicu i mnogo mi je dala. Uvek mi je bilo pitanje šta Zvezdi mogu da vratim. Napravili smo odlične rezultate u prošlom mandatu. Kada je došao ponovni poziv Crvene zvezde nije bilo razmišljanja. Dobro me znate, ja verujem u rad. Nezahvano je nešto obećavati, ali ću sa svojim stručnim štabom učiniti sve da nastavimo putem kojim smo krenuli pre par godina. Godinu da završimo na način na koji dolikuje Crvenoj zvezdi - počeo je Vladan Milojević.

 

O mladim igračima i Baharu.

Sve se izdogađalo veoma brzo, od ponedeljka treba da pogledam neke stvari detaljnije. Mislim da je Zvezda na dobrom putu. Zvezdaška javnost je navikla na visok nivo, imopozantno je to što je ostvarila poislednjih godina. Ima puno stvari koje ćemo probati da ispravimo, ne treba govoriti da gospodin Bahar nije radio dosta toga što treba. Rano je da govorim nešto konkretnije. Veliko je zlato mladi igrači koji su dobili šansu u LŠ, to je ideja Crvene zvezde. Uvek je bilo plejade mladih igrača i uvek je bilo pitanje kada treba da dobiju šansu i da im se ne nanese šteta. Mislim da će oni biti nosioci i tima i reprezentacije jednog dana.

Dotakao se večitog derbija.

Ne bih puno da komentarišem, možemo da pričamo šta hoćemo rezultat je merilo svega. Mislim da je bilo dosta dobrih stvari, ja nisam neko ko posmatra juče, rano je za neku analizu sa moje strane. Nisam ispratio mnoge utakmice zbog obaveza. Ono što sam čuo, ja nemam društvene mreže, to stoji sve iza nas. Derbi je jako bitna utakmica u istoriji, mislim da je Zvezda imala svoje šanse, na kraju krajeva došao je taj poraz, ali nije smak sveta, ima još dosta utakmica.

O kvalitetu tima i pritiscima.

Ja lično volim da radim pod pritiskom. Meni se ne sviđa zona komfora. Moji saradnici i ja volimo izazove. Pritisak je izazov, a ovo je izazov za nas. Crvenoj zvezdi su ambicije najveće bilo kad i bilo gde. Mi smo svi jedna grupa i svi moramo da verujemo i da radimo u jednom pravcu. Crvena zvezda ima dobar sastav. Letos je napravljena dobra selekcija, i da igrači imaju dovoljan kvalitet. Najbitnije je da se igrači uklope u jednu celinu i da se napravi dobar odnos. Ono što je krasilo Zvezdu kada sam ja bio je upravo taj odnos svih prema klubu. Moraju stranci da upoznaju klub u koji su došli, a domaći igrači moraju da ih vode. Ovo je prva godina kada je Zvezda imala malo odrešenije ruke da napravi tim. Sa strane možda deluuje, ali pravljenje tima uopšte nije lako.

O stručnom štabu.

Nisam imao komunikaciju sa Baharom, ako budem imao mogućnosti saslušaću, zašto da ne. Sa mnom su tri kvalitetna trenera, Nebojša Milošević, jako dobro ga poznajete, on je veliki Zvezdaš i sa njim sam radio u poslednje dve godine. Ivan Vučetić, on će biti zadužen za fizičku pripremu i Bojan Ofenbaher za analitiku, oni su posvećeni momci koji su pre svega veliki zvezdaši. Ja ne mogu sve sam, oni su mi od velike pomoći.

Ja ne funkcionišem tako na osnovu liste želja. Mislim da imamo dobar kostur tima, ali verujem da je tim pravljen za puno utakmica u Ligu šampiona. Vraćamo se sada na domaće prvenstvo i kup, ali nisam imao puno vremena da razgovaram o tome. Uvek su prioriteti kluba da on može da živi, tu je mnogo faktora, videćemo od ponedeljka.

O povratku Milana Borjana.

Ja sam u kontakt sa svim igračima, svi su mi poželeli da ja dođem. Ne treba žaliti za prošlim vremenima, treba gledati u budućnost. Prošlost je kočnica, to treba ostaviti i ne treba stalno potencirati. Svaki igrač je dobro došao. Od ponedeljka počinjemo da radimo intenzivnije. Tu je prelazni rok, biće tu dolazaka i dolazaka, o imenima sad... Kada želite nekad nekog nije realno, videćemo.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Zvezdan Terzić i Vladan Milojević

 

Strani ili domaći igrači kao pojačanja.

- Moramo videti koje su moje želje, koji su stavovi kluba, moramo da vidimo sa igračima i mogućnosti kluba. Da li stranci da li domaći igrači, to je pitanje koje će se večito voditi. Pre stranci nisu mogli da dođu jer su pravila bila drugačija, sada su takva da možete imati stranaca. Prioritet su uvek bili domaći, imamo igrače iz omladinske, ali ne bih ja tu delio. Mora da se napravi jedan miks, kroz priču o zvezdaštvu, ne bih se vraćao nazad šta je to bilo. Mislim da neće biti problema. Često se i drugim klubovima dešava i zbog jezičke barijere i svega da se dobije priča koja nije baš realna. Pre dok smo bili mogao si da imaš četiri stranca, sada je drugačije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading