BIZARNA POVREDA CIMIKASA! "FENJERAŠI" DOMINIRAJU PREMIJER LIGOM: Favoriti "POČIŠĆENI"!

Autor:

Sport

23.12.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo je još jedno kolo Premijer lige.

BIZARNA POVREDA CIMIKASA! "FENJERAŠI" DOMINIRAJU PREMIJER LIGOM: Favoriti "POČIŠĆENI"!

Foto: printskrin/vikipedia

Završena je i 18. runda po mogima najkvalitetnijeg šampionata na svetu Premijer lige.

Kao i uvek, prepuna iznenađenja i neočekivanih rezultata, ni ovog puta nije razočarala.

Dan je otvorila utakmica između Vest Hema i Mančester junajteda, a "crveni đavoli" nastavljaju da "tonu" sve dublje. Na prethodnih šest mečeva su zabeležili samo jednu pobedu, a taj crni niz su produžili i današnjim porazom od "čekićara" u Birmingemu.

Domaći tim je vrlo lako izašao na kraj sa gostima iz Mančestera i golovima Bouvena i Kudusa upisao pobedu kojom su pretekli današnjeg rivala na tabeli i sada se nalaze na šestoj poziciji, dok je Junajted dva mesta niže.

Ako se prethodni rezultat može sagledati kao iznenađenje, onda su se ona nastavila već na sledećem susretu odigranom u 16 časova između Fulama i Barnlija. Četa Vensana Kompanija je u više navrata ove sezone dozvoljavala da ispusti bodove u poslednjim minutima susreta, ali to ovoga puta nije bio slučaj. Odobert im je doneo vođstvo, da bi pobedu potvrdio Berge.

Nije Barnli jedini tim iz zone ispadanja koji je danas upisao preko potrebne bodove, pošto je to uradio i novajlija u Premijer ligi Luton. Sjajni Taunsend je u 25. minutu postigao jedini pogodak na meču za "šeširdžije", koje, zajedno sa Barnlijem i Šefildom koji je takođe zaradio bodove u ovom kolu, očekuje grčevita borba za opstanak.

Notingem Forest je u "revolveraškom" obračunu poražen od Bornmuta rezultatom 2:3. Dominik Solanke je heroj gostiju, pošto je u čak tri navrata tresao mrežu "šumara", te tako potvrdio da se nalazi u nestvarnoj formi. Golove za Notingem koji se sada nalazi na jednu poziciju od opasne zone, postizali su Elanga i Vud. Bornmut je siguran na 11. mestu.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Andre Gomeš i Dejan Kuluševski

Totenhem se kroz "iglene uši" provukao protiv Evertona i uspeo da slavi 2:1. Treći put i nizu je Rišarlison pogađao mrežu rivala, da bi Son već u 12. minutu udvostručio prednost. "Karamele" igraju odlično ove sezone, pa nije bilo za očekivati da će se lako predati. Gol Kalverta-Luina je poništen srećom po "pevce", ali nije bilo odbrane od Gomeza osam minuta pre kraja duela. Do kraja je tim iz Londona uspeo da odoli napadima Evertona te će, barem dok Siti ne odigra svoj meč, biti na četvrtom mestu, dok je ekipa Šona Dajša uprkos dobrim igrama zbog oduzetih bodova na 16. poziciji.

Za kraj dana je spremljena i najveća "poslastica" - susret dva vodeća tima Liverpula i Arsenala, a pobednici su svi - samo ne oni. Meč je obeležila, u krajnju ruku nesvakidašnja povreda Kostasa Cimikasa koji je po nekim navodima slomio ključnu kost prilikom sudara sa, ni manje, ni više - Jirgenom Klopom.

 

 

Pored bizarne povrede Grka, susret je obeležio i visok tempo tokom celih 90 minuta i sjajna utakmica koja je viđena na Enfildu. Gabrijel je postigao gol u uvodnih pet minuta, a Salah je izjednačio ubrzo. S obzirom na dva relativno rana pogotka i po prikazanim šansama, očekivalo se da ćemo videti još pregršt golova, ali je rezultat, ipak, ostao nepromenjen. A samim tim i stanje na tabeli - Arsenal je prvi, Liverpul mu je za petama, drugi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading