DERBI DANA U ENGLESKOJ RAZOČARAO: Emerijeva i Artetina četa nastavljaju da "melju"!

Autor:

Sport

17.12.2023

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotov je još jedan dan u Premijer ligi.

DERBI DANA U ENGLESKOJ RAZOČARAO: Emerijeva i Artetina četa nastavljaju da "melju"!

Foto: Tanjug/AP

Prvi su danas na scenu na "ostrvu" izašli Arsenal i Brajton. U najavi veoma interesantan meč bio je ipak "jednostran", s obzirom na to da je ekipa Mikela Artete bila i te kako dominantna nad "galebovima". Uspevali su gosti da odolevaju napadima "tobdžija" sve do drugog poluvremena i 53. minuta kada je bedem ispred gola Ferbrugena uspeo da probije Gabrijel Žezus. Nastavio je Arsenal da bude dominantnija ekipa na terenu i potvrdio je pobedu preko Kaija Haverca u samoj završnici duela. Artetina ekipa sada ima bod prednosti u odnosu na Liverpul i Aston Vilu koji su danas takođe igrali.

Aston Vila je nastavila da piše priču ove sezone. Unai Emeri radi neverovatan posao sa "birmingemskom bandom" i sada, kao što smo pomenuli, drži drugu poziciju na tabeli Premijer lige zajedno sa Liverpulom. Iako su gubili u prvom poluvremenu od Brentforda golom Luisa-Potera, fudbaleri Vile su u drugom delu došli do preokreta u roku od osam minuta preko Aleksa Morena i Olija Votkinsa. "Pčele" se posle poraza nalaze na 12. poziciji.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Brentford - Aston vila

Vest Hem je uspeo da popravi utisak nakon "petarde" u Londonu protiv Fulama savladavši Vulverhempton rezultatom 3:0. Heroji "čekićara" bili su trostruki asistent Lukas Paketa, dvostruki strelac Mohamed Kudus, kao i Džared Bouven koji je potvrdio pobedu domaćina 15 minuta pred kraj susreta. Vest Hem se nalazi na osmoj poziciji, dok su "vukovi" pet pozicija niže.

Za kraj je odigran derbi dana između Liverpula i Mančester junajteda ali, barem rezultatski, nije opravdao očekivanja. Iako su "redsi" bili mnogo bolji rival na terenu, nisu uspeli to da krunišu pogotkom, te su sada ispod Arsenala nakon remija. Tenzija je postojalo, šansi je bilo, svega što jedan derbi treba da ima, samo su pogoci nedostajali. U finišu duela Diogo Dalo je zadobio dva žuta kartena u roku od 30 sekundi, ali je bilo kasno za tim Jirgena Klopa da to iskoristi. Ten Hag uspeva da zadrži nekako posao, ali videćemo koliko će to trajati. Sada su "crveni đavoli" na sedmoj poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading