VELIKA ŽALOST: Preminuo golman koji je REKAO NE večitima!

Autor:

Sport

23.12.2023

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Sutjeske napustila nas je u 67. godini života.

VELIKA ŽALOST: Preminuo golman koji je REKAO NE večitima!

Foto: Printscreen:facebook

Čuveni crnogorski golman Pero Giljen preminuo je danas i za sobom ostavio priču o legendi koja je umela da odbije večite. 

Renomirani fudbaler je započeo svoju karijeru u Sutjesci, gde je i proveo čitav fudbalski vek ostajući veran svom matičnom klubu. 

U životu je imao ponude najvećih jugoslovenskih klubova, poput Hajduka i Dinama iz Zagreba, a najupečatljivije je svakako to što je odbio Partizan i Zvezdu, koji su želeli njegov potpis osamdesetih godina prošlog veka. Ipak, pored svih "slatkih muka", ostao je odan timu sa kojim je izborio veličanstveni plasman u Prvu saveznu ligu Jugoslavije u sezoni 1983/84.

 

 

U sezoni 1995/96 prvi put je bio u ulozi trenera, tada kao prvi sardnik Stanislava Karasija, a već dve godine kasnije bio je i šef stručnog štaba. Pero Giljen uspeo je da lansira veliki broj mladih igrača, koji su kasnije imali velike karijere. Tako su u sezoni 1999/2000 u mladoj reprezentaciji bili Semjon Milošević, Željko Kontić, Ivan Bošković, a za omladinsku selekciju Jugoslavije Vukašin Poleksić, Dražen Međedović i proslavljeni Mirko Vučinić. 

Pored klubova sa domaće scene, Giljena su želeli i mnogi inostrani timovi. Samo neka od imena su Rapid, Briž, Apolon. Dobijao je ponude čak i iz Južne Koreje, a najatraktivnija je bila ona koju je poslao Porto.

Pero je praktično do kraja života bio u Sutjesci, kao šef omladinske škole, a bio je i član uprave kluba za koji je nastupio preko 1000 puta.

Legendarni čuvar mreže će biti sahranjen u ponedeljak 25. decembra, u 14 časova. Mesto sahrane su Kočani kraj Nikšića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading