PARTIZAN JE UVEK GLADNIJI POBEDE, ZVEZDA MNOGO SAMOUVERENA! "Grof" SUROV o bivšem klubu!

Autor:

Sport

23.12.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije štedeo reči.

PARTIZAN JE UVEK GLADNIJI POBEDE, ZVEZDA MNOGO SAMOUVERENA! "Grof" SUROV o bivšem klubu!

Foto: Starsport

Miodrag Božović

Još na početku sezone kada je Zvezda poražena od Voždovca u Superligi, bivši trener tima iz Ljutice Bogdana Miodrag "Grof" Božović istakao je za Republiku da crveno-beli "nisu toliko dobar tim koliko su ih svi hvalili".

- I ja sam imao hladan tuš na "krovu". Dobro je da je Crvena zvezda izgubila, to je dobro za srpski fudbal, da je moguće da se ovakva iznenađenja dese. Poraz u pravo vreme, ovaj tim nije toliko dobar koliko ga hvale, ali nije ni toliko loš da izgubi od Voždovca. Ali, dešava se - istakao je popularni Grof u razgovoru za naš portal Republika.rs.

Sada, četiri meseca kasnije, Crvena zvezda se nalazi na drugom mestu Superlige Srbije pred odlazak na zimsku pauzu, pošto je prvu poziciju prepustila večitom rivalu nakon poraza od istog od 2:1 na stadionu JNA.

Trener crveno-belih Barak Bahar je smenjen nakon neuspešne polusezone, a na njegovo mesto je pristigao Vladan Milojević.

Republika

Foto: Starsport

"Grof" Božović na klupi Crvene zvezde

Upravo pomenuti "Grof" Božović je prokomentarisao dešavanja u bivšem klubu.

Začudilo me je da su uopšte i promenili trenera kad kažu da je tako dobro radio. Doveden je kao deo ozbiljnog projekta, na tri godine. Smenjen je kad Partizan ima bod više, a znamo da će Zvezda da bude prva jer ima mnogo kvalitetniji tim i ekipe ne mogu da se porede – istakao je Božović pa dodao:

- Derbi je bio sadržajan, jedan od boljih u poslednje vreme. Doduše, bilo je i mogo grešaka. Partizan je bio gladniji pobede, nekako je uvek tako. Zvezda je skoro uvek prva, počinje da dolazi mnogo samouvereno tamo. Na JNA nije lako da se pobedi, iskren je bio "Grof".

Poslednji trener Zvezde koji je slavio na stadionu u Humskoj bio je upravo Božović.

Igrom slučaja… Jeste sramota to što Zvezda osam godina nije slavila na Partizanovom stadionu. Mogao je, međutim, derbi rezultatski da ode na drugu stranu, izbacili su onu loptu sa gol-linije. Činilo mi se da će Zvezda da povede, mislio sam da se čeka njihov gol. Dosta je bilo i nesrećnih okolnosti. Partizan je držao rezultat i imao agresiju, koju Zvezda nije imala, rekao je bivši trener crveno-belih.

Postavlja se pitanje zbog čega je Partizan češće gladniji i agresivniji od crveno-belih.

– Teško je da se objasni. Imaju veću agresiju i na Marakani. U poslednjih desetak godina skoro stalno gledaju Zvezdi u leđa, to je za njih utakmica biti ili ne biti. Derbi je meč inspiracije. Da se igra deset uzastopnih, možda bi Zvezda dobila devet, ali samo se računa taj dan, zaključio je Božović u razgovoru za Sport Klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading