NIKAD NIKO KAO PEP! Gvardiola za SVA vremena! Trener Sitija je jedinstven zbog OVOGA!

Autor:

Sport

22.12.2023

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski stručnjak dodao novi trofej bogatoj kolekciji.

NIKAD NIKO KAO PEP! Gvardiola za SVA vremena! Trener Sitija je jedinstven zbog OVOGA!

Foto: Tanjug/AP

Nije bilo uzbuđenja u finalu Svetskog prvenstva za klubove, jer je Mančester siti "počistio" brazilski Fluminense rezultatom 4:0 i osvojio epsku titulu u ovom takmičenju!

Čak tri puta pisana je istorija u duelu najboljih ekipa iz Evrope i Južne Amerike, a prva je bilo delo Hulijana Alvareza koji je postao strelac najbržeg gola, pošto se posle samo 40 sekundi od prvog sudijskog zvižduka upisao u strelce i doneo prednost Sitiju. 

Na kraju, treća, možda i najveća je potpis Pepa Gvardiole. Učinio je menadžer "građana" ono što niko pre njega nije! Naime, trener Mančestera je prvi stručnjak u istoriji fudbalske igre koji je objedinio četiri pehara u jednoj sezoni!

Foto: star sport

Pep Gvardiola

Preciznije, Gvardiola je osvajao titule u Premijer ligi, FA kupu, Ligi šampiona i Svetskom kluskom prvenstvu, međutim, tu nije kraj!

Naime, Pep je postao i prvi koji je čak četiri puta osvajao ovo takmičenje, pa je pobednički pehar i sada završio u njegovim rukama.

Pre Mančestera, pokorio je dva puta svet sa Barselonom, a jednom sa Bajernom iz Minhena. 

Niko nikad kao Pep Gvardiola...

Podsetimo, treće mesto u Džedi osvojila je ekipa Al Ahlija iz Egipta, koja je pobedila japansku Uravu rezultatom 4:2 u meču pre velikog finala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading