OSVAJAČI SVEGA! Mančester Siti je svetski ŠAMPION! "Građani" DEMOLIRALI Brazilce u finalu! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.12.2023

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Svetsko prvenstvo za klubove u Džedi, pošto su u velikom finalu savladali Fluminense rezultatom 4:0 (2:0).

OSVAJAČI SVEGA! Mančester Siti je svetski ŠAMPION! "Građani" DEMOLIRALI Brazilce u finalu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Po prvi put u svojoj istoriji Mančester siti je postao šampion planete, potvrdivši dominaciju, ne samo na Starom kontinentu, već i u celom svetu.

Veoma lako su izabranici Pepa Gvardiole došli do pobede u finalnom meču, odigranom u drugom po veličini gradu u Saudijskoj Arabiji, jer su u ranoj fazi stigli do kapitalne prednosti.

Samo 40 sekundi od prvog sudijskog zvižduka, bilo je dovoljno "građanima" da dođu do vođstva, pošto je spektakl pogotkom otvorio Hulian Alvarez u prvom minutu!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Posle šuta Akea iz velike udaljenosti, odbitak golmana Fabija prihvatio je Argentinac i grudima sproveo loptu u gol za prednost od 1:0 i najbrži gol u istoriji svetskih klupskih prvenstava.

Prednost je duplirana autogolom u 26. minutu, kada je posle šuta Fila Fodena loptu neoprezno zahvatio Nino i uklizavanjem prevario svog golmana, pa se mreža Fabija i drugi put zatresla na meču - 2:0.

Sve dileme oko pobednika rešio je Foden, koji se upisao u strelce na isteku 72. minuta, na asistenciju najboljeg igrača utakmice Hulijana Alvareza, za ubedljivih 3:0.

Tačku na ubedljiv trijumf stavio je Alvarez u 89. minutu, pošto se najpre oslobodio Andrea, a potom silovitim udarcem postigao svoj drugi pogodak na meču, odnosno, četvrti za Gvardiolin tim - 4:0.

Treba reći da su "građani" u ovom meču bili znatno oslabljeni, neigranjem najboljeg igrača Erlinga Halanda, nije bilo ni Žeremija Dokua...

Ovo je najubedljivija pobeda u finalima Svetskih prvenstava za klubove još od 2011. godine, kada je Barselona identičnim rezultatom savladala brazilski Santos. Pogađate, na klupi katalonskog giganta i tada je sedeo Pep Gvardiola...

Čovek zvani trofej...

Inače, treće mesto je pripalo egipatskom Al Ahliju, koji je nešto ranije savladao japansku Uravu rezultatom 4:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading