ISTORIJA U DŽEDI! Postignut NAJBRŽI gol na Svetskom prvenstvu za klubove! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.12.2023

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Evrope ekspresno stigao do vođstva protiv najboljeg tima Južne Amerike.

ISTORIJA U DŽEDI! Postignut NAJBRŽI gol na Svetskom prvenstvu za klubove! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Bolji početak finala Svetskog klupskog prvenstva u Džedi nisu mogli da zamisle fudbaleri Mančester Sitija.

Osvajač Lige šampiona bori se protiv brazilskog Fluminensea za naslov najbolje ekipe na planeti, a za vođstvo im je bilo potrebno svega 40 sekundi.

Nije prošao ni pun minut kada je Hulijan Alvarez zatresao mrežu brazilskog golmana Fabija, što je najbrže postignuti pogodak otkako postoji Svetsko prvenstvo u konkurenciji klubova!

Navijači u Džedi se još nisu smestili na mesta, a reprezentativac Argentine je odlično odreagovao grudima i posle šuta Akea, smestio loptu na pravo mesto.

Udarac defanzivca Sitija odbranio je čuvar mreže Fluminensea, ali je na odbitak naleteo Alvarez i ušao u istorijsku Svetskog klupskog prvenstva. 

Sada je izabranicima Pepa Gvardiole daleko lakši posao da dođu do titule i osvoje novi pehar u sezoni, pošto su prethodno bili najbolji na UEFA Superkupu, savladavši Sevilju na stadionu Olimpijakosa.

Inače, na mukama se našla odbrana "građana" u 17. minutu, kada je Ederson oborio Kana, sudija je pokazao na jedanaesterac, ali na intervenciju "mahača" utvrđeno je da se fudbaler brazilskog prvaka nalazio u nedozvoljenoj poziciji, pa je dosuđen ofsajd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading