RAMOSOVA "PANENKA" ZA ISTORIJU: Legendarni štoper ušao u istoriju LIGE ŠAMPIONA!

Autor: M. M.

Sport

12.12.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postao je najbolji strelac među odbrambenim igračima.

RAMOSOVA "PANENKA" ZA ISTORIJU: Legendarni štoper ušao u istoriju LIGE ŠAMPIONA!

Foto: Ap photo

Serhio Ramos, legendarni španski defanzivac, večeras je na meču svoje Sevilje protiv Lensa u Francuskoj uspeo da ispiše istoriju Lige šampiona golom koji je postigao sa bele tačke u 79. minutu.

Tim našeg Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića poražen je sa 2:1 golom Fulginija u nadoknadi vremena, čime je ostao bez evropskog proleća. Ali, Serhio Ramos (37) uspeo je da izbije na vrh liste strelaca kada su u pitanju defanzivci.

Niko od odbrambenih igrača u istoriji Lige šampiona nije dao više golova, pošto je bivši štoper Reala i selekcije Španije iza sebe ostavio sunarodnika Đerara Pikea i Brazilca Roberta Karlosa, koji su postigli po 16 pogodaka. Na četvrtom mestu nalazi se čuveni štoper "kraljevića" Ivan elgera SA 15 golova.

Ramos je ove sezone u Ligi šampiona postigao dva gola, pošto je bio strelac i na susretu sa PSV pre dve sedmice.

Što se samog meča tiče, na severu Francuske bilo je interesantno naročito u drugom poluvremenu kada su viđena četiri pogotka. Na kraju su Nemanja Gudelj, Marko Dmitrović i družina ostali kratkih rukava.

Domaći su poveli preko Frankovskog nakon što je Bubakari Sumare napravio penal nad Fakundom Medinom. Tek nešto više od 10 minuta su fudbaleri Lensa imali prednost, a Medina je od heroja umalo postao tragičar. Povukao je El Nesirija u svom šesnaestercu i tako skrivio najstrožu kaznu. Penal je izveo Serhio Ramos, ali je Samba jednom rukom odbranio. Ipak, poranio je sa gol linije, pa je najstroža kazna morala da bude ponovljena.

Ramosa je ovo iznerviralo, ponovo je uzeo loptu i izveo "panjenku" kojom je poravnao rezultat. Konačnih 2:1 postavio je Fulgini u šestom minutu sudijske nadoknade.

Konačan poredak nakon šest odigranih kola u B grupi je sledeći: Arsenal 13, PSV 9, Lens 8, Sevilja 2. U drugom meču iste skupine PSV i Arsenal u Ajndhovenu odigrali su 1:1.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading