U SRBIJI JE OKRUŽENJE STRASTVENO, NADREALNO MI JE DA SAM DAO GOL U LIGI ŠAMPIONA : Stamenić o dosadašnjem boravku u Crvenoj zvezdi

Autor:

Sport

11.12.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novozelanđanin je govorio za tamošnje medije

U SRBIJI JE OKRUŽENJE STRASTVENO, NADREALNO MI JE DA SAM DAO GOL U LIGI ŠAMPIONA : Stamenić o dosadašnjem boravku u Crvenoj zvezdi

Foto: Starsport

Marko Stamenić u dresu Crvene zvezde

Marko Stamenić je minulog leta pristigao u redove Crvene zvezde iz Kopenhagena. Poreklom Srbin, ali ceo život proveo je na Novom Zelandu, za čiju nacionalnu selekciju i nastupa. Za tamošnje medije govorio je o jesenjem delu polusezone i dosadašnjim utiscima o Beogradu.

Prelazak u Crvenu zvezdu se desio zato što sam želeo da igram Ligu šampiona, na najvećoj sceni evropskog fudbala i uživam u tome. Svaki put osećam leptiriće u stomaku kada zakoračim na teren i čujem himnu Lige šampiona. Verujem da sa kvalitetima koje posedujem, treba da budem deo ovog takmičenja svake sezone i nastojaću da to i ostvarim - započeo je vezni fudbaler.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Stamenić u duelu sa Dokuom

Na meču protiv Lajpciga u Nemačkoj zatresao je mrežu u Ligi šampiona po prvi put u karijeri i postao tek drugi Novozelanđanin koji je to uradio.

Pre svega, velika čast. Pomalo nadrealna scena. Nisam mogao da verujem da je lopta ušla i da sam postigao gol u Ligi šampiona. Nakon nekog vremena sam postao svestan toga i bio jako zadovoljan sobom. Pozvao sam posle meča porodicu i bili su na devetom nebu od sreće. Kada sam čuo da sam tek drugi Novozelanđanin koji je dao gol u Ligi šampiona, osečao sam ogroman ponos. Bilo je to veliko priznanje za mene lično i za sav trud koji sam ulagao godinama - iskren je bio Stamenić.

Upitan za dosadašnje utiske o Beogradu, Stamenić je imao pozitivan stav.

Sjajno iskustvo za sada. Velika je razlika u mentalitetu. U Srbiji su ljudi mnogo emotivniji i mogu da se povežem sa njima jer je to jedna strana mog porekla. Osećao sam to kod oca još dok sam bio dete i dok me je on podučavao fudbalu. Lepo mi je u okruženju koje je veoma strastveno i emotivno. To pokazujemo i na terenu. Lepo je što sam se povezao sa tom stranom moje krvi - zaključio je dvadesetjednogodišnjak. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading