MIJATOVIĆ JE ZVEZDIN HEROJ JOŠ JEDNOM! Crveno-beli na pogon mladog talenta SRUŠILI svetski rekord protiv Mladosti!

Autor:

Sport

09.12.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je u 18. kolu Superlige Srbije slavila nad ekipom Mladosti iz Lučana na domaćem terenu rezultatom 3:1.

MIJATOVIĆ JE ZVEZDIN HEROJ JOŠ JEDNOM! Crveno-beli na pogon mladog talenta SRUŠILI svetski rekord protiv Mladosti!

Foto: Starsport

Crveno-beli su uspeli da obore svetski rekord kada je u pitanju niz nepobedivosti na domaćem terenu u nacionalnom šampionatu. Iako su na trenutke izgledali bespomoćno, imali su prednost izabranici Baraka Bahara već na samom početku meča. Katai je pogodio sa bele tačke, ali je Sremčević anulirao prednost samo tri minuta kasnije. Mladost je izuzetno odolevala svim pokušajima Zvezde sve do 68. minuta kada je na scenu stupio Jovan Mijatović i probio bedem ispred gola gostiju preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca. Do kraja je Hvang još lepšim pogotkom potvrdio pitanje pobednika.

 

CRVENA ZVEZDA - MLADOST 3:1

STADION: "Rajko Mitić". SUDIJA: Lazar Lukić (Beograd).

CRVENA ZVEZDA:  Glazer – Mitrović, Spajić Dragović, Nikolić – Mijailović, Hvan – Bukari, Katai, Lučić - Olajinka.

MLADOST: Stamenković – Ćirković, Dognimani, Leković, Milošević, Mirić, Udovičić, Varjačić, Veličković, Žunić - Sremčević.

 

Izuzetan ritam odlikovao je početak meča na stadionu „Rajko Mitić“. Mladost je prva zapretila u trećem minutu preko Veličkovića, ali je Glazer intervenisao. Iz minuta u minut ulazilo se u prilike na obe strane, ali su prvo Hvang, pa Veličković iz izglednih šansi loše zahvatali lopte. Potom je u sedmom minutu usledilo i prvo najveće uzbuđenje. Hvang je pokušao da uputi centaršut, a Varjačić je na nepropisan način rukom zaustavio loptu, te je Lukić odmah pokazao na belu tačku. Siguran je sa penala bio povratnik u postavu crveno-belih Aleksandar Katai. Nije prošlo ni tri minuta igre, Mladost je izjednačila. Odličnu akciju po levoj strani i centaršut Udovičića je trzajem glave krunisao mladi momak rođen 2006. godine Uroš Sremčević. Izuzetan ritam koji smo do tada imali je ubrzo opao, te su do kraja prvog poluvremena viđene još svega dve ozbiljnije prilike. I to je kod obe Osman Bukari bio u centru pažnje. Brzonogi Ganjanin je u 27. minutu dobro sarađivao sa Hvangom, međutim nakon duplog pasa sa Korejcem nije uspeo da završi akciju sa loptom u mreži, dok je drugi put oprobao udarac iz daljine i šutirao sa ivice šesnaesterca izuzetno snažno, ali je Stamenković uspeo nekako da odbije pokušaj u korner.

Drugi deo igre počeo je, logično, inicijativom crveno-belih koji su u podmlađenom sastavu tražili pobedu, s obzirom da je Bahar poslao na teren Mijatovića, Kneževića i Nedeljkovića. Lučić se u nekoliko navrata našao u centru pažnje, prvo u ulozi finišera, a potom i asistenta, međutim, ni iz jedne prilike nije ozbiljnije ugrožen gol Stamenkovića. „Mlako“ su delovali svi pokušaji izabranika Baraka Bahara sve do 68. minuta. Po ko zna koji put ove sezone na scenu je stupio Jovan Mijatović i još jednom kao rezervista spasio tim iz Ljutice Bogdana. Izvanredno je „poklopio“ loptu sa ivice šesnaesterca i poslao je u donji desni ugao gola gostiju. Olajinka se nedugo potom našao u vrlo dobroj prilici kada mu je Kanga, koji je prethodno ušao sa klupe, odlično centrirao iz kornera, ali je Stamenković izvanrednom reakcijom sprečio Nigerijca da reši pitanje pobednika. Ipak, čuvar mreže Mladosti je samo dva minuta kasnije ispustio loptu ispred svog gola, a Knežević je umalo to iskoristio, međutim, nije dovoljno dobro dokačio loptu koju je sa skoro gol linije izbacio Milošević. Mijatović je nakon pogotka upisao i asistenciju, pošto je u 89. minutu uposlio In Beom Hvanga koji se konačno upisao u listu strelaca od dolaska u redove tima crveno-belih i efektnim pogotkom otklonio sve dileme o pobedniku. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, te je Zvezda mirno privela utakmicu kraju i upisala 14. ovosezonski trijumf u Superligi Srbije.

TOK MEČA:

90. minut - Kraj meča! Crvena zvezda je savladala Mladost rezultatom 3:1.

90. minut - Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

89. minut - Gol za Crvenu zvezdu! Hvang je silovitim udarcem nakon asistencije Mijatovića potvrdio pitanje pobednika.

86. minut - Endiaje je na terenu umesto Lučića.

80. minut - Dvostruku izmenu napravio je Tomislav Sivić. Iz igre su izašli Varjačić i Mirić, a na terenu su Divac i Ćirić.

78. minut - Silue je drugi igrač koji je danas "požuteo".

78. minut - Kao da smo urekli golmana Mladosti koji je sada užasno reagovao i ispustio loptu ispred svog gola, a Knežević je uspeo da je dokači i skrene ka golu, međutim, skoro sa gol linije je Milošević uspeo da skloni loptu.

76. minut - Kakva odbrana Stamenkovića! Kanga je preuzeo odgovornost za centaršuteve, te poslao loptu iz kornera na koju je natrčao Olajinka, ali je golman Lučanaca sjajno zaustavio taj pokušaj.

72. minut - Druga izmena u timu Tomislava Sivića. Radivojević je na terenu umesto Žunića. Takođe je Katai otišao na klupu, a zamenio ga je Kanga.

68. minut - Gol za crveno-bele postiže Jovan Mijatović! Sjajno je reagovao na ivici šesnaesterca, te "poklopio" loptu i izvanredno je poslao u donji desni ugao protivničkog gola.

Republika

Foto: Starsport

 

64. minut - Bakljada na severu.

61. minut - Prva izmena u redovima Mladosti. Veličković je napustio igru, a unutra je Donald.

61. minut - Knežević se ubacio neprimetno i šutirao glavom, ali preko gola.

59. minut. - Ponovo se Lučić našao u centru pažnje, ovog puta u ulozi asistenta, ali Olajinka nije iskoristio njegovo dodavanje i iz izgledne pozicije šutirao slabo.

58. minut - Prilika za domaći tim. Lučić je izbacio nekoliko protivničkih igrača driblingom, te šutirao sa distance, međutim, neprecizno.

54. minut - Mogla je to biti izvanredna prilika za crveno-bele da je Mijatović zahvatio loptu samo malo bolje.

Republika

Foto: Starsport

Olajinka u duelu sa Lekovićem

51. minut - Jasna je namera crveno-belih da od starta pritisnu defanzivnu liniju Mladosti, ali za sada je samo Spajić uputio mlak udarac ka Stamenkoviću.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

46. minut - Barak Bahar će probati da dođe do pobede sa "decom". Nikola Knežević, Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković su na terenu. Van igre su Srđan Mijailović, Stefan Mitrović i Osman Bukari.

45. minut - Kraj prvog poluvremena, ekipe odlaze na pauzu sa nerešenim rezultatom.

45. minut - Prilika u poslednjim trenucima prvog dela za Zvezdu, ali Katai nije uspeo da dovoljno dobro zahvati glavom loptu koja je završila od njega u gol-autu.

45. minut -  Igraće se tri minuta nadoknade.

45. minut - Mnogo prostora imala je Zvezda da krene u kontranapad, ali Katai nije uspeo da pošalje pravovremen pas za Bukarija.

44. minut - Nije dobro izveo Katai taj slobodan udarac, te je lopta od Hvanga otišla u gol-aut.

43. minut - Nekoliko fenomenalnih poteza Olajinke je nateralo defanzivca Mladosti da ga faulira. Prilika za Zvezdu iz slobodnog udarca.

42. minut - Gosti izvanredno blokiraju svaki prilaz ka svom golu. Korner za Zvezdu.

40. minut - Užasan finiš Olajinke na dodavanje Lučića.

38. minut - Katai je poslao loptu u aut nakon nesporazuma sa Hvangom.

36. minut - Spajić, koji je izvukao deblji kraj, i Sremčević su ostali na zemlji nakon sudara i lekarska ekipa je na terenu.

34. minut. - Lučić je ostao na zemlji u šesnaestercu Lučanaca, ali nema govora o penalu kaže Lukić.

33. minut - Prva javna opomena na meču. Dobio ju je Aleksandar Dragović zbog neopreznog starta.

33. minut - Bukari je karakteristično šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla van okvira gola.

32. minut - Mladost traži priliku da iz kontra napada ugrozi gol domaćih, ali za sada posle gola ne uspeva.

30. minut - Silovit udarac Osmana Bukarija sa ivice šesnaesterca. Lopta je "lelujala" u vazduhu, ali ju je Stamenković nekako odbio u korner.

29. minut. - Prekršaj Sremčevića u toku napada nad Spajićem.

27. minut - Velika prilika za Crvenu zvezdu je propuštena. Bukari se nakon duplog pasa sa Hvangom našao u prilici, međutim nije adekvatno završio lepu akciju.

25. minut - Igra je prekinuta, pošto je Mirić na zemlji. Dobio je udarac u zglob.

24. minut - Bukari je dobio opomenu zbog prigovora. Još jedan ovakav ispad i sledi mu žuti karton.

22. minut - Sremčević je oboren. Još jedan slobodan udarac u korist Mladosti.

20. minut - Lučić je centrirao, lopta je završila kod Mitrovića koji je šutirao, međutim, bio je to lak posao za čuvara mreže Mladosti.

18. minut - Spajić je prekršajem zaustavio akciju gostiju.

17. minut - Hvang je dobro reagovao i preoteo loptu "plavima". Kasnije je usledio još jedan pokušaj Olajinke koji je završio iznad gola gostiju.

15. minut - Prva prilika za Zvezdu nakon gola - Mijailović je centrirao, a Olajinkin pokušaj glavom je uspeo da zaustavi Stamenković.

14. minut - Mitrović je igrao rukom. Slobodan udarac za Mladost.

10. minut - Rezultat je 1:1! Uroš Sremčević je poravnao rezultat posle svega tri minuta vođstva crveno-belih. Udovičić je centrirao, a momak rođen 2006. godine odličnim trzajem glave matirao Glazera.

7. minut - 1:0 za Crvenu zvezdu! Aleksandar Katai je pogodio sa bele tačke, ovo je njegov drugi pogodak u roku od četiri dana.

6. minut - Penal za Crvenu zvezdu! Varjačić je neoprezno igrao rukom u svom šesnaestercu.

5. minut - Ređaju se šanse na meču. Varjačić je ostavio loptu za Veličkovića "na tacni", ali je ovaj nije dobro zahvatio.

4. minut - Prva velika prilika na meču za Crvenu zvezdu. Hvang nije uspeo da najbolje reaguje ispred Stamenkovića.

3. minut - Mladost je prva pripretila na meču preko Veličkovića, ali je Glazer intervenisao.

1. minut - Meč je počeo!

15.53 - Uskoro počinje meč na Marakani!

PRE UTAKMICE

15.40 - Podsetimo, Crvena zvezda bi u slučaju da ne izgubi definitivno postala svetski rekorder kada je u pitanju broj uzastopnih utakmica na domaćem terenu bez poraza. Niz najtrofejnijeg srpskog kluba počeo je u aprilu 2017. godine, posle poraza u večitom derbiju od Partizana, kada je golom Kange srušena Vojvodina. Deo potencijalne istorije pisali su Vladan Milojević i Dejan Stanković, njihov niz nastavio je Miloš Milojević, a šlag na tortu može da stavi Barak Bahar. Zvezda je izjednačila rekord Reala ostvaren od 1957. do 1965. godine, posle pobede nad Radnikom (3:1).

15.30 - Pravdu u današnjoj utakmici deliće Lazar Lukić iz Resnika, pomagaće mu Bojan Banović i Dragan Bogićević.

15.14 - Izašli su sastavi za današnji meč na Marakani. Veoma interesantan izbor Bahara. Izraelac je napravio nekoliko očekivanih promena. Ponovo će od početka igrati Magiko Katai, dok će u špicu delovati Piter Olajinka. U oči upada da nema klasičnog beka, Milan Rodić je van tima zbog bolesti, dok Kosta Nedeljković počinje sa klupe.

15.00 - Dobar dan i dobrodošli na lajv blog "Republike", posvećen utakmici 18. runde srpskog elitnog prvenstva između Crvene zvezde i lučanske Mladosti. 

UVOD:

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju lučansku Mladost u okviru 18. kola Superlige Srbije.

Posle vezanih pobeda, nad Napretkom u Kruševcu (1:0) i demoliranja niškog Radničkog (5:0) u osmini finala Kupa Srbije, izabranici Baraka Bahara imaju priliku da se novim trijumfom bodovno izjednače sa večitim rivalom Partizanom na prvoj poziciji.

Branilac titule je trenutno na 40 poena, dok crno-beli imaju tri poena više, a u ovom kolu će igrati na "Čairu" protiv pomenutog Radničkog.

Današnji meč ima ogroman značaj za tim sa Marakane, koji bi pozitivnim rezultatom ostvario 122. vezanu utakmicu bez poraza i na večnoj svetskoj listi pretekao Real Madrid, sa kojim je trenutno izjednačena po ovom parametru.

Jedina je razlika što su Madriđani do tog poduhvata došli od 1957. do 1965. godine, dok Baharova ekipa ima priliku da u budućnosti još više pomeri granicu ovog rekorda.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju lučansku Mladost u okviru 18. kola Superlige Srbije.

Posle vezanih pobeda, nad Napretkom u Kruševcu (1:0) i demoliranja niškog Radničkog (5:0) u osmini finala Kupa Srbije, izabranici Baraka Bahara imaju priliku da se novim trijumfom bodovno izjednače sa večitim rivalom Partizanom na prvoj poziciji.

Branilac titule je trenutno na 40 poena, dok crno-beli imaju tri poena više, a u ovom kolu će igrati na "Čairu" protiv pomenutog Radničkog.

Današnji meč ima ogroman značaj za tim sa Marakane, koji bi pozitivnim rezultatom ostvario 122. vezanu utakmicu bez poraza i na večnoj svetskoj listi pretekao Real Madrid, sa kojim je trenutno izjednačena po ovom parametru.

Jedina je razlika što su Madriđani do tog poduhvata došli od 1957. do 1965. godine, dok Baharova ekipa ima priliku da u budućnosti još više pomeri granicu ovog rekorda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading