MINIMALAC ZVEZDE U KRUŠEVCU: Olajinkin hitac iz 7. minuta dovoljan za Napredak!

Autor:

Sport

03.12.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli sa 1:0 (1:0) pobedili u okviru 17. kola Superlige!

MINIMALAC ZVEZDE U KRUŠEVCU: Olajinkin hitac iz 7. minuta dovoljan za Napredak!

Foto: star sport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u Kruševcu sa minimalnih 1:0 (1:0), a strelac jedinog gola bio je Piter Olajinka već u sedmom minutu meča.
Crveno-beli su nakon toga pretili u nekoliko navrata, ali se istakao golman domaćih Bajić i rezultat utakmice 17. kola Superlige Srbije se nije menjao do kraja. Prvak Srbije na taj način se vratio na pobednički kolosek nakon bolnog poraza od Jang Bojsa (2:0) u Ligi šampiona, koji je ujedno raspršio snove delija o evroproleću.
Zvezdu već u sredu očekuje duel osminefinala Kupa Srbije protiv niškog Radničkog na Marakani. Partizan ima tri boda više.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA  0:1 (0:1)

                                        (Olanjinka 7. minut)

KRAJ

90. minut: Najbolja šansa za Napredak. Sa distance je šutirao Zličić, ali se ispostavilo da nijedan šut domaćih tokom nije završio u okviru Glazerovog gola.

83. minut: Ponovo preti Bukari. Oštro je šutirao iz prilično teške pozicije.

80. minut: Lukav pokušaj Hvanga! Gađao je bližu stativu iz okreta. Prethodno je Bukari povukao loptu i inicirao dobru kontru Crvene zvezde. Ponovo Bajić brani.

71. minut: Zvezda je u tri navrata bila konkretna u kontri i polu-kontri. Poslednji pokušaj bio je najozbiljniji i Bukari je sam izbio ispred gola Napretka na nekih sedam-osam metara. Ali, odbranom se proslavio golman Bajić.

62. minut: Domaćin je u dva navrata zapretio prodorima sa desne strane. U Kruševcu je počeo da pada sneg.

58. minut: Prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je fudbaler Napretka Vukajlović. 

52. minut: Delije daju veliku podršku svojim miljenicima.

Foto: Starsport

Delije u Kruševcu

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena.

DRUGO POLUVREME

POLUVREME

46.minut- Odličan udarac Krasoa i prvi korner za Zvezdu. Upravo je on i izveo udarac iz ugla, Spajić je zahvatio loptu, ali je otišla pored stative.

44.minut - Velika šansa za Napredak! Šutirao je Ljubomirac iz kaznenog prostora Crvene zvezde, lopta se odbila do Stanojlovića koji je uputio udarac ka golu Glazera, ali su se fudbaleri gostiju odbranili.

41.minut- Spajić je ostao da leži na travi nakon sudara. Crveno-beli imaju velikih problema sa povredama defanzivaca, tako da bi ovo mogao da bude veliki hendikep za Baraka Bahara.

36. minut - Hvang se okliznuo na sredini terena i ostao da leži. Ušla je lekarska ekipa, a reprezentativac Južne Koreje se pridigao nakon ukazane pomoći. Videćemo hoće li moći da nastavi meč.

34. minut- Mirniji deo utakmice. Igra se uglavnom na sredini terena. Kao da su igrači oba tima zadovoljni rezultatom.

27.minut - Zvezda konstantno napada ali ne stiže do drugog gola. Bukari je bio sebičan u jednoj situaciji, imao je slobodnog saigrača ali se odlučio na šut koji je bio neprecizan.

Republika

Foto: star sport

 

 

17.minut - Umalo opasna kontra Napretka posle lošeg pasa Uroša Spajića, presekao je tu loptu Ljubomirac, doneo loptu do kaznenog prostora, posle čega je pokušao Zličić, ali je izblokiran.

14. minut - Bukari je šutirao iz daljine, nije to bilo daleko od gola Kruševljanja, ali ipak lopta ide preko prečke.

7. minut - GOOOL. Olanjinka postiže pogodak iz prvog šuta Zvezde na meču.

 

 

4.minut - Opasna akcija Napretka. Odbrana Zvezde je traljavo reagovala, lopta je više puta dolazila u šesnaestercu do igrača domaćeg tim. Điga je na kraju izbacio loptu u korner. Udarac iz ugla izveo je Zličic ali bez opasnosti za Glazera.

POČEO JE MEČ

SASTAVI:

NAPREDAK: Bajić - S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović - Jović, Krstić - Đ. Jovanović, Zličić, Ljubomirac - Stanojlović.

C. ZVEZDA: Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić - Mijailović - Bukari, Hvan, Kraso, Olajinka - Mijatović.

Fudbaleri Napretka dočekuju Crvenu zvezdu u Kruševcu(15.00) u okviru 17. runde Superlige Srbije.

 

 

 

Barak Baharu ovom meču neće moći da računa na najjači sastav. Štaviše, klub sa Marakane biće desetkovan u "Lazarevom gradu", pošto su van stroja čak petorica prvotimaca.

Na tom spisku su: kapiten Aleksandar Dragović, Aleksandar Katai, Milan Rodić, Marko Stamenić i Nemanja Milunović!

Glavni sudija: Jovan Šegrt.

Prvi pomoćnik: Svetozar Živin.

Drugi pomoćnik: Milan Šutulović.

Četvrti sudija: Milan Stefanović.

VAR: Marko Ivković.

AVAR: Marko Đuričić.

Crvena zvezda i Napredak su do sada odigrali ukupno 66 utakmica. Današnji gost je slavio 47 puta, 15 susreta je završeno nerešenim rezultatom, dok je ekipa Napretka pobedila na četiri meča. Ukupna gol razlika je u korist Zvezde i iznosi 146:48.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading