TAJNA NEMAČKE MADLEN! INGE (5) JE NESTALA JEDNOG PROLEĆNOG DANA NA IZLETU: Agonija dve porodice - oba slučaja povezuje ime zlostavljača i DILERA!

Autor:

Svet

09.12.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prelepom prolećnom danu maja 2015. godine, porodica Gerike okupila se na običnom pikniku na severu nemačke savezne države Saksonija-Anhalt. Malo su znali da će ovo idilično porodično okupljanje prerasti u noćnu moru, povlačeći paralele sa čuvenim slučajem Madlin Meken.

TAJNA NEMAČKE MADLEN! INGE (5) JE NESTALA JEDNOG PROLEĆNOG DANA NA IZLETU: Agonija dve porodice - oba slučaja povezuje ime zlostavljača i DILERA!

Foto: pixabay.com

Inga Gerike, petogodišnja devojčica plavih očiju i svetle kose, nestala je bez traga tokom porodičnog piknika u šumi. Gerikeovi, zajedno sa prijateljima, okupili su se na ivici teritorije doma za smeštaj mentalno obolelih i invalidnih osoba, okruženog šumom i poljima. Dok su se deca veselo igrala, katastrofa se dogodila u kratkom periodu kada je Inga nestala.

Republika

Foto: shutterstock

 

 

Nestanak je pokrenuo masivnu istragu, a vlasti su tragale za bilo kakvim tragovima, motivom ili znakovima zločina. Angažovanje Gerikeove porodice ogledalo je agoniju Mekejnovih, koji su se suočili sličnim iskušenjem osam godina ranije. Usred raznih teorija i nacionalne pažnje, nemačke vlasti su zatvarale i ponovo otvarale slučaj više puta, nudeći trenutne nade i razočaranja porodici.

Važno je napomenuti da su oba slučaja povezivala sumnja u učešće nemačkog osuđenika za zlostavljanje dece i trgovca drogom, Kristijana Briknera. Već sumnjiv u slučaju Madlen, živeo je u blizini porodice Gerike u vreme Inginog nestanka.

Inga, poslednji put viđena kako nosi boce vode da postavi sto za večernji roštilj, nestala je bez traga. Početna potraga uključivala je preko 1.000 policajaca, volontera i specijalizovane jedinice opremljene termalnim kamerama i psima tragačima. Bez obzira na ogromne napore, guste šume i nedostatak vidljivih tragova otežali su potragu.

Slučaj je doživeo mračan preokret kada su istražitelji, ne mogavši da pronađu motive ili tragove zločina, nevoljno zatvorili slučaj 2017. godine. Nade porodice su splasnule, što je dovelo do razvoda roditelja iste godine. Ipak, oba roditelja su ostala nepokolebljiva u verovanju da je Inga još živa, dok su kritike na račun policije sve više rasle.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

U sred optužbi za nepravilnosti i nedostatak praćenja potencijalnih tragova, slučaj se ponovo otvorio kada je "Cold Case Forest Review Group" preuzela istragu u aprilu. Opremljeni novim istraživačkim metodama i digitalnim alatima, tim je ponovo pregledao preko 40.000 stranica dokumenata i istraživao ranije zanemarene tragove.

Iako su pojedinci poput Martina H. i Briknera bili sumnjivi, do sada nisu podignute optužbe u vezi sa Inginim nestankom. Nedavno slanje pasa tragača za hladne slučajeve u region pruža tračak nade, s novim istraživačkim timom odlučnim da razreši misteriju koja muči porodicu Gehricke od kobnog dana u maju 2015. godine. Dok istraga dobija na zamahu, pitanje šta se zapravo dogodilo tokom porodičnog piknika moglo bi napokon dobiti odgovore, donoseći zatvaranje dugogodišnje enigme.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading