POLITIČAR NA UDARU ZBOG ENGLESKOG NIŽELIGAŠA: Boris Džonson više da ne nosi KAPU FK GRIMZBI, dovodi klub na loš glas!

Autor: M. M.

Sport

09.12.2023

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva peticija.

POLITIČAR NA UDARU ZBOG ENGLESKOG NIŽELIGAŠA: Boris Džonson više da ne nosi KAPU FK GRIMZBI, dovodi klub na loš glas!

Foto: www.profimedia.rs

U Velikoj Britaniji pokrenuta je onlajn peticija kojom se traži da bivši premijer Boris Džonson prestane da nosi vunenu kampu četvrtoligaškog fudbalskog kluba Grimzbija.

Bivši premijer je viđen kako nosi "GTFC" (Grimsby Town FC) kapu, nakon što je u četvrtak izašao sa svedočenja u javnoj istrazi povodom njegovih postupaka tokom pandemije koronavirusa.

Organizator kampanje Džon Dejl napisao je da je Džonson "koristio grad da bi svom životu dodao sjaj i glamur" otkako je pao s vlasti, preneo je britanski list Independent.

- Osramoćeni bivši premijer Džonson prisustvovao je svedočenju o koroni noseći vunenu kapu sa slovima GTFC. Tu kapu nose fanovi izuzetno poštovanog Grimzbija. Džonson nema formalnu konekciju sa klubom. Nikada nije živeo u Grimzbiju. Takođe, dovodi Grimzbi na loš glas. U peticiji tražimo da Džonson prestane da nosi kapu Grimzbija, može da nosi kapu Mančester junajteda - naveo je Dejl.

Do danas posle podne, peticiju je potpisalo 800 ljudi.

Džonsonu, bišvem gradonačelniku Londona takođe, navodno je kapu dala poslanica torijevaca Lija Nisi, koja je veliki fan bivšeg premijera.

 

Inače, FK Grimzbi se trenutno takmiči u engleskoj Ligi 2, trećem po snazi fudbalskom rangu u Engleskoj, a osnovan je pre 145 godina - 1878. Najveći uspesi su mu osvajanje pomenute lige - 1901. i 1933. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading