CRNO MU SE PIŠE! Pankovu počinje suđenje u Holandiji

Autor:

Sport

29.11.2023

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler optužen za napad na službeno lice

CRNO MU SE PIŠE! Pankovu počinje suđenje u Holandiji

Foto: printskrin/Jutjub

 Suđenje srpskom fudbaleru Radovanu Pankovu, za učešće u incidentima posle meča njegove Legije i AZ iz Alkmara u Ligi konferencija, počeće 11. januara u Alkmaru u Holandiji, saopštilo je danas tužilaštvo.


Pankov je optužen za napad na službeno lice i remećenje javnog reda i mira posle meča Legije i AZ Alkmara koji je odigran 5. oktobra u Holandiji.


Srbin je posle incidenata bio priveden, a sa njim i Žosue, ali početak suđenja Portugalcu još nije zakazan. Obojica su noć posle incidenata proveli u pritvoru.


Nije saopšteno kakva kazna preti Pankovu ukoliko se dokaže da je kriv.
Poljski mediji su naveli danas da postoje dokazi da je Pankov reagovao u samoodbrani i da su redari ispred stadiona prvi napali ekspediciju Legije.

Nakon noći provedene u zatvoru, on je poručio. 

Želim da se zahvalim svim Legionarima, ljudima iz kluba i našem hrabrom i ponosnom vlasniku i predsedniku Darijušu Mioduskom. Sada sam još srećniji što sam izabrao ovaj klub, jer promoviše iste vrednosti koje ja propagiram: čast, dostojanstvo, ponos i porodicu - počeo je Pankov i nastavio:

Želim da se posebno zahvalim premijeru Republike Poljske Mateušu Moravjeckom, koji je stao iza nas i pokazao da je hrabar, častan i drag čovek, kao i svi Poljaci koji uspešno sebe predstavljaju širom sveta. Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sada smatram Varšavu i Poljskom mojim drugim domom. Moja porodica i ja ovo nikada nećemo zaboraviti.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading