NAJVEĆE POVEĆANJE MINIMALNE ZARADE IKADA! Srbija je danas duplo jača nego pre samo 12 godina

Autor:

Vesti

09.12.2023

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da se ekonomski program Srbije zasniva na dva stuba.

NAJVEĆE POVEĆANJE MINIMALNE ZARADE IKADA! Srbija je danas duplo jača nego pre samo 12 godina

Foto: printskrin

Prvi stub je podizanje životnog standarda građana, što uključuje povećanje plata, penzija i minimalne zarade, kao i otvaranje novih radnih mesta.

Drugi stub čini sprovođenje kapitalnih infrastrukturnih projekata, poput izgradnje autoputeva, bolnica, škola, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže.

Ministar Mali je istakao da se u Srbiji gradi više nego ikada pre, što jasno pokazuje ambiciozne planove zemlje u oblasti infrastrukture.

Naš ekonomski program se zasniva na dva stuba. Jedan stub je podzanje životnog standarda građana Srbije, dakle povećanje plata povećanje penzija i minimalne zarade i otvaranje radnih mesta. Drugi stub je kapitalno- infrastrukturni projekti. Kao što i samo znate u Srbiji se gradi kao nikada pre. Gradimo autoputeve, bolnice, škole, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, kanalicazione mreže... Sve ono što nikada pre nije urađeno - rekao je ministar za RTS 2.


Ekonomski rast Srbije



Ministar je naglasio da je BDP Srbije danas 69 milijardi evra, dok je pre samo 12 godina iznosio 33 milijarde evra. Ovo ukazuje na značajan ekonomski rast zemlje u proteklom periodu.

Takođe, istaknuto je da je prosečna plata pre deset godina iznosila 331 evro, dok danas iznosi 840 evra, a očekuje se da će u naredne četiri godine dostići 1400 evra.


Povećanje minimalne zarade



U vreme prethodne vlasti, minimalna zarada iznosila je 15.700 dinara, dok je danas povećana za 17,8 odsto, što predstavlja najveće procentualno povećanje ikada.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da je ovo povećanje minimalne zarade veće od prosečne zarade pre 10 godina, što jasno ilustruje napredak Srbije u oblasti ekonomije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (13)

Loading
Hana

09.12.2023 22:41

Odgovorno treba pristupiti svemu i rezultat je vidljiv.

Dušan

09.12.2023 22:44

Sa listom Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane u budućnosti cene ostaju gde jesu, a zarade i penzije nastavljaju da rastu! Danas je Srbija oporavlja i moći će da vodi više računa o svojim građanima I da im poboljšava životni standard.

Мiraš

09.12.2023 22:51

Много тога је владајућа странка до сад дала свом народу и даваће и убудуће. Вучић и СНС су Србији довели на ниво да нам многи завиде.

Ana

09.12.2023 22:55

Stabilnost zemlje nam govori povecanje plata i penzija.