JOŠ JEDNO LUDILO U NEMAČKOJ: Dva gola u nadoknadi i pobeda Lajpciga!

Autor:

Sport

09.12.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav fudbalski dan je za nama

JOŠ JEDNO LUDILO U NEMAČKOJ: Dva gola u nadoknadi i pobeda Lajpciga!

Foto: Tanjug/AP

Lajpcig

Borusija je u Dortmundu u izuzetno uzbudljivom meču dočekala Lajpcig u okviru 14. kola Bundeslige, a gosti su slavili sa 2:3. Dva derbija kola u Bundesligi su definitivno opravdala taj epitet, s obzirom da je danas ranije Ajntraht u Frankfurtu demolirao Bajern rezultatom 5:1.

Prava drama viđena je na Vestfalenu. Meč je počeo crvenim kartonom za jednog od najiskusnijih pojedinaca - Meca Humelsa već u 15. minutu. To je malo uzdrmalo redove domaćina koji je sam sebi dodatno "zabiberio" čorbu autogolom Ramija Bensebainija u 32. minutu. 

Ipak, Milioneri su uspeli da se do kraja prvog dela igre vrate rezultatski golom Niklasa Zilea u dubokoj nadoknadi vremena.

 

 

Iskusni defanzivac osetio je gde treba da bude posle prekida i neometan je na drugoj stativi savladao čuvara mreže gostiju.

Primljen pogodak pred odlazak na pauzu nije demoralisao goste kojima je devet minuta igre u nastavku bilo dovoljno da dođu do novog vođstva. Ovog puta u strelce se upisao Kristof Baumgartner koji je bio uporan posle jednog od kontranapada koji su izveli igrači Lajpciga.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, naprotiv, tek je postalo interesantnije. Počela je "taktička igra" između dva trenera koji su pokušavali izmenama da održe svoje timove. Kao da nije bilo dovoljno uzbuđenja u nadoknadi vremena prvog dela igre, pošto je u drugom delu tek bila sadržajna.

Jusuf Poulsen je uspešno realizovao jedanaesterac za Lajpcig u prvom minutu nakon isteka regularnog dela, dok je nadu Borusiji vratio Filkrug samo dva minuta kasnije. Ipak, tim Edina Terzića nije imao dovoljno snage za potpuni povratak sa 10 fudbalera, te je Marko Rose ovog puta izašao kao pobednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading