"SVECI" NA RASPRODAJI: Arapi digli jedno sidro, prepustili deo PSŽ Amerikancima

Autor:

Sport

07.12.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Investicija se procenjuje na četiri milijarde evra.

"SVECI" NA RASPRODAJI: Arapi digli jedno sidro, prepustili deo PSŽ Amerikancima

Foto: Tanjug/AP

Ašraf Hakimi

Arapi polako napuštaju PSŽ. Vlasnik "svetaca" Katar sports investments prodao je 12,5 odsto akcija tog kluba američkom investicionom fondu Arktos Partners i to zvanično potvrdio na klupskom sajtu. Toliki udeo u vlasništvu procenjen je na čak četiri milijarde evra, koliko su Amerikanci investirali u ovu kupovinu prema informacijama "Finanšal tajmsa".

- Naše partnerstvo formiraće osnov za sledeću fazu globalnog razvoja PSŽ i nastavićemo zajedno prema fudbalskim i poslovnim uspesima - saopšteno je potvrdi prodaje dela akcija.

Kako se dodaje, plan je da investicija Arktosa, vlasnika "Aston Martin" tima Formule 1, podrži inicijative PSŽ u projektima investicionih ulaganja, ali i građevinskih, pre svega u vezi sa stadionom "Park Prinčeva", kao i sa razvojem trening-centra u predgrađu Pariza, Poasi. S druge strane, novi vlasnik ne namerava da se meša u sportki sektor.

- Kao vlasnik koji ne vodi klub, Arktos neće uticati na sportska pitanja koja se tiču dešavanja na terenu. Katar sports investments nastaviće da ima putu kontrolu nad svim dešavanjima u Pari Sen Žermenu - dodaje se u saopštenju.

Povodom prodaje dela akcija oglasio se i Naser al-Kelaifi, prvi čovek Katar sports invesmetsna, koji je poručio da je sa svojim timom oduševljen zbog dolaska novog partnera i investitora u Pari Sen Žermen.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Naser al-Kelaifi

- Kao klub i insistucija, ulazimo u sledeću, uzbudljivu fazu rasta i razvoja PSŽ, na terenu i van njega. Ta faza će biti zasnovana na dugoročnoj ambiciji i na insistiranju na izvrsnosti u svemu što radimo. Arktos je fantastičan partner koji će nam pomoći u svemu što radimo i doneće stratešku ekspertizu, ideje i inovacije našem poslovanju, dok će istovremeno obezbediti investicije i nove odnose da bi podržao naše fudbalske i sportske ciljeve. Od prvog dana, strastveno verujemo u svoj projekat, plan i vizuju kluba i ponosni smo na to što ih imamo u porodici. Ovo je važna prekretnica u istoriji Pari Sen Žermena, koja će doprineti nastavku uspeha i rasta našeg velikog kluba - poručio je Naser al-Kelaifi.

Podsetimo, bogati Arapi, tačnije katarski fond, kupio je PSŽ 2011. i učinio ga jednim od najbogatijih na svetu. Međutim, osim dominacije u Francuskoj Ligi 1, uspeha nije bilo u Ligi šampiona, iako su dovođene brojne fudbalske zvezde na čelu sa Lionelom Mesijem, Nejmarom i Mbapeom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading